Ik hoop dat u op deze pagina de informatie treft die u nodig heeft. Als u wilt dat ik of één van mij collega’s een MJOP voor u komt opstellen, klik hier.

Jeroen

Bouwkundig inspecteur, WoonKeur

MJOP

Als VvE, Vereniging van Eigenaren, wilt u natuurlijk weten welk onderhoud u kunt verwachten. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat het dak van een appartementencomplex op een gegeven moment onderhoud nodig heeft. Maar hoe zorgt u als VvE ervoor dat deze kosten betaald kunnen worden? Een MJOP, meerjaren onderhoudsplan, zorgt ervoor dat u inzicht krijgt in onderhoud en kosten op de korte en lange termijn.

 

Wat is een MJOP?

MJOP staat voor MeerJaren OnderhoudsPlan. Hier wordt duidelijk in kaart gebracht binnen welke termijn groot onderhoud wordt verwacht aan bepaalde bouwdelen en wat de bijbehorende kosten zijn. Voor de VvE, Vereniging van Eigenaren, ligt de focus op gemeenschappelijke bouwdelen, zoals het dak, de gevel en de entree. Door gebruik te maken van een meerjarenonderhoudsplan is het mogelijk om kosten over meerdere jaren te verspreiden. Met een meerjarig onderhoudsplan kan er niet alleen preventief onderhoud worden gepleegd, het biedt ook een buffer voor onverwachte gebeurtenissen.

 

VvE: Vereniging van Eigenaren

Groot onderhoud wordt geregeld door de VvE. De Vereniging van Eigenaren is verplicht om hiervoor een reservefonds aan te leggen. Dit houdt in dat bewoners van bijvoorbeeld wooncomplexen of appartementengebouwen een vast bedrag per maand aan dit fonds betalen. Van dit bedrag worden de kosten van groot onderhoud betaald.

 

Wat staat er in een MJOP?

Om het meerjaren onderhoudsplan zo duidelijk mogelijk op te stellen worden er een aantal onderdelen beschreven:

 

  • Bouwdeel: De bouwdelen van het meerjarig onderhoudsplan worden gespecifieerd weergegeven. Denk hierbij aan het dak, de gevel, buitenkozijnen en gezamenlijke installaties.
  • Achterstallig onderhoud: Ook wordt er aan de hand van een nulmeting voor elk onderdeel bepaald of er noodzakelijk onderhoud is wat hersteld of vervangen moet worden.
  • Periodiek onderhoud: In dit onderdeel wordt er beschreven wat er precies nodig is om ervoor te zorgen dat het pand de komende jaren in goede conditie kan worden gehouden.
  • Tijdsspanne: Een MJOP kijkt wat de gemiddelde levensduur van een bouwdeel is en maakt op basis daarvan een berekening van hoe lang deze nog mee kan.
  • Kosten: Niet geheel onbelangrijk, de kosten. In een meerjarenonderhoudsplan komt uiteindelijk ook te staan wat de kosten gaan zijn voor herstel of vervanging tijdens groot onderhoud. Zo weet u ten alle tijden waar u aan toe bent.

 

Wat kost het opstellen van een MJOP?

Omdat elke gebouw anders is werken wij met maatwerk offertes voor het opstellen van een MJOP. Neem contact met ons op om een offerte op te vragen.

 

MJOP laten opstellen door WoonKeur

Niets is fijner dan exact weten waar u aan toe bent. Zeker als het gaat om grote uitgaven en verbouwingen. Met een meerjaren onderhoudsplan weet u precies binnen welke termijn groot onderhoud wordt verwacht. Wilt u meer weten over de MJOP opstellen kosten of wilt u direct een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op via 085 13 04 920, mail naar info@woon-keur.nl of klik hier.

Prijs

Op aanvraag

mjop

MJOP Laten Opstellen?

Hey, wij zijn WoonKeur. Wij zijn vastberaden om iemand bouwkundig inzicht te bieden middels het opstellen van een MJOP. De enige vraag is, wordt u het?

MJOP Laten Opstellen?

Hey, wij zijn WoonKeur. Wij zijn vastberaden om iemand bouwkundig inzicht te bieden middels het opstellen van een MJOP. De enige vraag is, wordt u het?