Hallo daar! 👋 Welkom bij WoonKeur, Uw Expert voor een bouwkundige keuring.

Zoekt u een betrouwbare partner voor een bouwkundige keuring? Dan bent u hier op de juiste plek! Heeft u vragen of wilt u een inspectie inplannen? Aarzel niet en neem hier contact met ons op. Wij staan klaar om u te ondersteunen.

Maurits Veldhuis

Hoofdinspecteur, WoonKeur B.V.

Bouwkundige Keuring

Onze Diensten / Bouwkundige Keuring

bouwkundige keuring

Een woning kopen doet u niet elke dag. Daarom kan het best spannend zijn, ook omdat het meestal om veel geld gaat. Veel woningkopers maken zich zorgen: wat bijvoorbeeld als u na aankoop van uw droomhuis met verborgen gebreken te maken krijgt?

Een bouwkundige keuring (ook wel een bouwtechnische keuring genoemd) kan u geruststellen. Op deze pagina vertellen we alles wat u moet weten over de bouwkundige keuring: wat houdt het precies in? Wat kost het, wat zijn de voordelen en wat is het beste moment voor een keuring? Voorkom dat uw droomaankoop een nachtmerrie wordt met een bouwkundige keuring.

Wat onze klanten zeggen

Wat houdt een bouwkundige keuring precies in?

Helaas zijn lang niet alle gebreken en achterstallig onderhoud aan woningen aan de buitenkant zichtbaar. Een bouwkundige ofwel bouwtechnische keuring verschaft duidelijkheid over de bouwkundige staat van een woning. De keuring brengt niet alleen verborgen gebreken aan het licht, maar vertelt u ook over de herstelkosten van de aangetroffen gebreken.

Heel kort samengevat is een bouwkundige keuring een onafhankelijke, nauwkeurige visuele inspectie van een woning. Een bouwkundige inspecteert de woning van de kruipruimte tot aan het dak. Is de bedrading en de riolering in orde? Ook de fundering, kozijnen, meterkast, lichtpunten en stopcontacten checkt de deskundige, naast nog véél meer andere punten.

U bent niet verplicht om bij de keuring aanwezig te zijn, maar dat is wel aan te raden. De deskundige kan u dan direct laten zien wat er eventueel mis is en daarbij een toelichting geven. Ook kunt u direct vragen stellen over de bouwkundige elementen.

Of u nu met onze inspecteur meegaat of niet, na enkele dagen ontvangt u het gedetailleerde rapport met de resultaten van de keuring. De verkoper en de verkoopmakelaar krijgen het rapport niet. Maar als u dat zelf wil, mag u het wel aan hen overhandigen.

Maurits Veldhuis

Laat Mijn Team U Helpen Met een Bouwkundige Keuring

Voorkom onaangename verrassingen en bescherm uzelf met een professionele bouwkundige keuring.

Ons team van ervaren experts staat klaar om uw (aanstaande) woning grondig te inspecteren.

Laat Mijn Team U Helpen Met een Bouwkundige Keuring

Voorkom onaangename verrassingen en bescherm uzelf met een professionele bouwkundige keuring.

Ons team van ervaren experts staat klaar om uw (aanstaande) woning grondig te inspecteren.

De voordelen van een bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring biedt veel voordelen. We zetten ze overzichtelijk voor u op een rij:

 

  • Duidelijkheid: na afloop van de bouwtechnische keuring weet u precies wat u koopt. Geen gebreken aangetroffen? U kunt met een gerust hart tot koop overgaan. Wel gebreken aangetroffen? U krijgt van de bouwkundig expert een indicatie van de herstelkosten en kunt op basis daarvan beslissen of u de woning wel of niet koopt.
  • U staat sterker bij onderhandelingen: wilt u de woning toch nog steeds kopen, met aangetroffen gebreken? Met het bouwtechnisch rapport staat u stevig in uw schoenen om te onderhandelen over een lagere prijs. Mocht u er niet uitkomen omdat de keuring tegenvalt kunt u vaak door de rapportage beroep doen op ontbindende voorwaarden van de koopovereenkomst.
  • Vertrouwen wekken: ook de verkopende partij van een woning kan een bouwkundig onderzoek laten uitvoeren. Een goed bouwkundig rapport zal zeker vertrouwen opwekken bij kopers. Daar komt nog bij dat u hiermee als verkoper zeker weet dat u voldoet aan de wettelijke meldingsplicht.
  • Inzicht: ook voor bijvoorbeeld een investeerder of een VvE-beheerder kan een bouwkundig rapport zeer interessant zijn. Het rapport geeft inzicht in de bouwkundige staat van een pand en dat kan als basis dienen voor een beleidsplan.
  • Zekerheid: dit is toch wel een van de sterkste voordelen van een bouwkundige keuring laten uitvoeren. De aankoop van een woning gaat meestal om veel geld. Dat u door een bouwtechnische keuring meer zekerheid krijgt dat u geen kat in de zak koopt, is dan een groot pluspunt.
  • Kosten in kaart: extra kosten zijn natuurlijk nooit leuk, maar als u weet wat u kunt verwachten kunt u beslissen of u alsnog de woning wilt kopen en er extra geld in wilt steken. Het rapport geeft u namelijk inzage in kosten die eventuele verborgen gebreken met zich mee brengen.

Even tussendoor!

Mocht u tijdens het lezen van deze pagina nog vragen hebben of direct een afspraak willen inplannen dan sta ik u graag te woord! U kunt mij bellen via: 085 13 04 920 of mailen via: denice@woon-keur.nl.

Denice

Allround office manager, WoonKeur B.V.

Bouwkundige keuring kosten

Dat is allemaal leuk maar wat kost een bouwkundige keuring nou eigenlijk? Dit kan variëren per bedrijf en regio. De bouwkundige keuring kosten bij WoonKeur zijn € 425,- inclusief btw voor woningen met een inhoud tot 500m3. Voor woningen met meer inhoud hanteren wij een meerprijs van € 35 inclusief btw per 100m3 extra.

Let op, in sommige gevallen kunnen er extra kosten in rekening gebracht worden. Bijvoorbeeld wanneer een woning een ouderdomsclausule bevat of wanneer er extra werk van ons gevraagd wordt bovenop de standaard kosten. Lees onze tarieven overzicht op deze pagina.

Deze kosten wegen vaak niet op tegen de potentiële besparingen door problemen die tijdig worden ontdekt.

Gaat u na de bouwtechnische keuring tot aankoop over? Dan mag u in de meeste gevallen de kosten van de bouwkundige inspectie van uw belastbaar inkomen aftrekken. Een leuk belastingvoordeel. Waardoor wat u uiteindelijk voor de inspectie betaalt netto wat lager uitvalt.

bouwkundig rapport woonkeur

Wat staat er allemaal in het bouwkundig rapport?

In het bouwkundig rapport staat uitgebreid, gedetailleerd en overzichtelijk wat er precies allemaal gekeurd is. Zijn er gebreken gevonden, dan krijgt u daarbij een helder advies over de oplossing. Een voorbeeld: is er houtrot aangetroffen, bijvoorbeeld in enkele kozijnen? Dan vindt u in het rapport een duidelijk advies hoe dit aan te pakken. En daarbij hoort ook een financieel plaatje: wat gaat het herstel kosten? Maakt u zich geen zorgen over vakjargon, het bouwkundig rapport schrijven we zo helder mogelijk. En een foto zegt soms meer dan 1.000 woorden; daarom bevat het overzichtelijk rapport ook foto’s ter verduidelijking.

Bij onze bouwkundige inspectie zit standaard een rapport voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

 

Wat is de beste timing voor een bouwtechnische keuring?

Wanneer is het optimale moment voor een bouwkundige keuring: vóór of na het uitbrengen van een bod? Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. Een bouwtechnische keuring voor het bod biedt inzicht in mogelijke onderhoudsproblemen, waardoor u kunt beslissen af te zien van de koop of om een lager bod te doen. Maar soms kan de tijd om op de resultaten te wachten een nadeel zijn, vooral als het gaat om een competitieve huizenmarkt.

Als tijdgebrek een bouwkundig onderzoek vóór het bod onmogelijk maakt, kunt u een bod doen en tegelijkertijd de inspectie plannen. Dat kan een optie zijn als u snel wilt handelen, bijvoorbeeld bij een gewilde woning in een oververhitte markt.

Als u de bouwkundige keuring pas na het tekenen van het koopcontract kunt of wilt uitvoeren, kunt u een ontbindende voorwaarden opnemen. Hiermee doet u een bod onder voorbehoud van een bouwkundige keuring. De specificatie van het maximaal te besteden bedrag voor onderhoud en herstel aan de aangetroffen gebreken is cruciaal. Dit bepaalt namelijk of u de koop met deze ontbindende voorwaarde kan laten ontbinden op basis van de inspectieresultaten.

Ons advies, kort samengevat: als het mogelijk is altijd kiezen voor het uitvoeren van de keuring voor het bod. En kan het bod écht niet wachten, dan de keuring opnemen als ontbindende voorwaarde.

bouwkundige inspectie
bouwtechnische keuring

Het keuringsproces starten

Bij WoonKeur gaan we altijd voor transparantie en duidelijkheid. Ons keuringsproces in 3 heldere stappen:

1. Afspraak maken

Neem contact met ons op en samen met u plannen we zo snel mogelijk een afspraak in.

2. De inspectie

Op de afgesproken dag voeren we een grondige inspectie uit, het liefst samen met u, maar dat is niet verplicht.

3. Rapportage

U ontvangt binnen enkele dagen het gedetailleerde rapport met bevindingen en aanbevelingen.

Waarom kiezen voor WoonKeur?

Wanneer het aankomt op bouwkundige keuringen, is WoonKeur een naam die vertrouwen wekt. Wij begrijpen wat woningkopers nodig hebben. Bij WoonKeur hechten we namelijk veel waarde aan uw gemoedsrust bij de aankoop van een woning. Er is vrijwel niets teleurstellender dan te denken dat u uw ideale woning koopt en dan achteraf geconfronteerd wordt met onaangename en vaak dure verrassingen.

De inspecteurs van WoonKeur zijn stuk voor stuk ervaren en toegewijd en staan klaar om uw bouwkundige keuring uit te voeren. Dat doen ze snel en secuur, zodat u zo snel en duidelijk mogelijk weet waar u aan toe bent.

Een bouwkundig inspecteur van WoonKeur spoort gebreken op als een echte Sherlock Holmes.

 

Bouwkundige Keuring Nodig? Neem contact op!

Een bouwkundige keuring als preventieve maatregel kan veel onnodige problemen voorkomen, zoals verborgen gebreken die anders pas te laat aan het licht komen. Met het gedetailleerde inspectierapport in handen, heeft u een bijzonder waardevol document. Hoe geruststellend is het om met vertrouwen een bod uit te brengen, wetend dat de bouwkundige staat van de woning solide is? Zo kunt u uw droomhuis kopen, zonder zorgen over onaangename verrassingen.

Bent u overtuigd van het belang van een bouwkundige keuring? Laat WoonKeur uw gids zijn naar een zorgeloze aankoop. Neem contact met ons op: bel naar 085 – 13 04 920, stuur een e-mail naar info@woon-keur.nl of klik hier om direct een afspraak te maken.

 

Veelgestelde vragen

Is een bouwkundige keuring verplicht?

Een bouwkundige keuring voor een woning is niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen voor meer zekerheid.

Hoelang duurt een bouwkundige keuring gemiddeld?

Afhankelijk van de grootte van de woning, meestal ongeveer één uur.

Wanneer is een bouwkundige keuring nodig?

Een bouwkundige keuring is vooral aan te raden bij de aankoop of verkoop van een bestaande woning. Het biedt inzicht in eventuele gebreken en herstelwerkzaamheden die nodig zijn, en dat is belangrijk voor het maken van weloverwogen beslissingen.

Moet ik aanwezig zijn tijdens de bouwkundige keuring?

Hoewel het niet verplicht is, is het sterk aan te raden om aanwezig te zijn tijdens de bouwkundige keuring. Dit geeft je de mogelijkheid om direct vragen te stellen en de bevindingen ter plaatse te bespreken.

Wat gebeurt er als gebreken worden ontdekt tijdens de bouwkundige keuring?

Gevonden gebreken noteert de bouwkundige in het rapport. Op basis hiervan beslist u of u van de koop afziet of juist doorzet, en of u de prijsonderhandelingen wilt herzien. 

Wat is het verschil tussen een bouwkundige keuring en een bouwtechnische keuring?

Er kan nog wel eens verwarring ontstaan over wat nou het verschil is tussen een bouwkundige keuring en een bouwtechnische keuring. Maar het is eigenlijk heel simpel een bouwkundige keuring wordt door sommige mensen gewoon ook wel een bouwtechnische keuring genoemd.

Er is dus geen verschil tussen de twee. Een bouwtechnische keuring is eigenlijk een soort synoniem voor een bouwkundige keuring.

Is een bouwtechnische keuring aftrekbaar?

In sommige gevallen is een bouwkundige keuring aftrekbaar. Dit is echter niet in alle gevallen zo! De bouwkundige inspectie is bijvoorbeeld aftrekbaar wanneer het een eis is van de hypotheekverstrekker, taxateur of de Nationale Hypotheek Garantie.

Is een bouwtechnische keuring verplicht?

Over het algemeen is een bouwkundige onderzoek uitvoeren niet verplicht. Echter in sommige gevallen kan bijvoorbeeld een hypotheekverstrekker eisen bij, bijvoorbeeld wanneer het een oudere woning dat hypotheeknemers een bouwtechnische keuring uitvoeren. Dit kunnen ze eisen wanneer ze verwachten dat de staat van de woning slecht is doordat ze veel achterstallig onderhoud verwachten.

Wat checken we tijdens een bouwkundige keuring?

Kortgezegd bekijken we van top tot teen en van binnen van buiten de bouwtechnische staat van de woning. We controleren of er eventuele gebreken zijn, achterstallig onderhoud is of andere bouwkundige problemen zijn waar u als koper (of verkoper) van op de hoogte zou moeten zijn.

      

Bouwkundige keuring Kosten

€ 425,- inclusief BTW (tot 500 m³)

 

DIRECT AANVRAGEN

      

Over WoonKeur

WoonKeur staat voor ongeëvenaarde bouwkundige zekerheid. Met een mix van diepgaande expertise, passie en een scherp oog voor detail, bieden we topklasse inspecties die uw verwachtingen overtreffen. Bij ons is uw vastgoed in de beste handen, gegarandeerd door tienduizenden tevreden klanten door heel Nederland. Kies voor de zekerheid en kwaliteit van WoonKeur.

 

MEER LEREN

bouwkundig inspecteur

Woning Kopen?

Bouwkundige Keuring!

Koop geen kat in de zak, kies voor zekerheid bij het aankopen van uw nieuwe woning.

      

Wilt u een bouwkundige keuring?

Hey, wij zijn WoonKeur. Wij voeren bouwkundige keuringen uit en stellen energielabels op door heel Nederland. Bent u onze volgende klant?

 

AFSPRAAK MAKEN

bouwkundige keuring certificeringen

      

Wilt u een bouwkundige keuring?

Hey, wij zijn WoonKeur. Wij voeren bouwkundige keuringen uit en stellen energielabels op door heel Nederland. Bent u onze volgende klant?

 

AFSPRAAK MAKEN