Hallo daar! 👋 Welkom bij WoonKeur, Uw Expert in Bouwkundige Keuringen in de regio Alkmaar!

Zoekt u een betrouwbare partner voor een bouwkundige keuring in Alkmaar? Dan bent u hier op de juiste plek! Heeft u vragen of wilt u een inspectie inplannen? Aarzel niet en neem hier contact met ons op. Wij staan klaar om u te ondersteunen.

Maurits Veldhuis

Hoofdinspecteur, WoonKeur B.V.

Bouwkundige Keuring Alkmaar

Werkgebied / Bouwkundige Keuring Alkmaar

bouwkundige keuring Alkmaar

Heeft u, uw droomhuis in Alkmaar gevonden, dan geeft dat een enorm geluksgevoel. Het is wel verstandig om nuchter te blijven. De aankoop van een woning gaat immers bijna per definitie om een enorm bedrag.

De pret is dan snel bedorven als u na aankoop verborgen gebreken ontdekt. Kies daarom voor een bouwkundige keuring Alkmaar vooraf.

Maar wat houden die bouwkundige keuringen nu precies in? Is het verplicht en wat is het beste moment? Waar kunt u terecht voor een bouwkundige keuring Alkmaar? De antwoorden op deze – en nog veel meer – vragen over een bouwkundige keuring Alkmaar en omstreken zetten we voor u op een rij.

Wat onze klanten zeggen

Wat houdt een bouwkundige keuring Alkmaar in?

Een bouwkundige keuring Alkmaar – ook wel bouwtechnische keuring Alkmaar genoemd – houdt in één zin samengevat in, dat een deskundige door het uitvoeren van een bouwkundige inspectie de bouwkundige staat van de woning inspecteert.

De deskundige, meestal een gespecialiseerde bouwkundige, maakt op basis van een visuele inspectie een bouwkundig rapport. In het rapport staat welke geconstateerde gebreken naar voren kwamen tijdens een Alkmaar bouwkundige keuring. Er staat ook in wat de eventuele kosten zijn om de gebreken te verhelpen. Oftewel, een bouwtechnische keuring geeft inzicht.

De bouwkundige inspectie is een essentiële stap in het proces van het kopen of verkopen van een woning. Het biedt een onpartijdige en professionele evaluatie van de fysieke staat van een pand.

Dit gaat niet alleen om een bouwkundige inspectie van zichtbare gebreken, maar ook een grondige inspectie voor het beoordelen van de levensduur van belangrijke onderdelen zoals het dak, de fundering en het loodgieterswerk.

Daarnaast biedt het rapport waardevolle informatie over de veiligheid van de woning en eventuele aanpassingen die nodig zijn om aan de huidige bouwvoorschriften te voldoen.

Met deze diepgaande kennis kunnen kopers en verkopers betere beslissingen nemen en onderhandelen met meer vertrouwen over de prijs en voorwaarden van de vastgoedtransactie.

Alkmaar stad

Werkgebied

Wij zijn werkzaam door heel Nederland. Deze pagina gaat over onze bouwkundige keuringen in Alkmaar. Bekijk in de regio van Alkmaar ook eens onze andere pagina’s: bouwkundige keuring Heerhugowaard, bouwkundige keuring Heiloo en bouwkundige keuring Hoorn.

Maurits Veldhuis

Laat Mijn Team U Helpen Met een Bouwkundige Keuring in Alkmaar

Voorkom onaangename verrassingen en bescherm uzelf met een professionele bouwkundige keuring Alkmaar.

Ons team van ervaren experts staat klaar om uw (aanstaande) woning grondig te inspecteren.

Laat Mijn Team U Helpen Met een Bouwkundige Keuring in Alkmaar

Voorkom onaangename verrassingen en bescherm uzelf met een professionele bouwkundige keuring Alkmaar.

Ons team van ervaren experts staat klaar om uw (aanstaande) woning grondig te inspecteren.

Wat controleert de bouwkundig inspecteur?

Van kelder of kruipruimte, isolatie, vloeren, fundering tot zolder en dakconstructie/ dakbedekking en alles daar tussenin: de bouwkundig inspecteur gaat tijdens de bouwkundige keuring Alkmaar een lange lijst met aandachtspunten af. We noemen onder andere de bedrading, riolering, kozijnen en ramen, de cv-installatie en nog veel meer. Daarbij krijgt u antwoord op vragen als: zijn er sporen van lekkage, verzakt de woning of zijn er andere tekenen van bouwkundige gebreken?

Ook aan de buitenkant bekijkt de inspecteur het een en ander, zoals de staat van het metselwerk inclusief voegen, dakgoten en een eventuele berging of garage.

U bent overigens niet verplicht bij de bouwkundige keuring Alkmaar aanwezig te zijn, maar het is natuurlijk wel handig. U kunt dan bijvoorbeeld tijdens de inspectie al vragen stellen en toelichting vragen.

Alleen u ontvangt het bouwkundig rapport van de deskundige. Andere partijen zoals de verkoper of verkoopmakelaar dus niet. U kunt er wel voor kiezen om het zelf te delen.

Even tussendoor!

Mocht u tijdens het lezen van deze pagina nog vragen hebben of direct een afspraak willen inplannen dan sta ik u graag te woord! U kunt mij bellen via: 085 13 04 920 of mailen via: denice@woon-keur.nl.

Denice

Allround office manager, WoonKeur B.V.

Is een bouwkundige keuring in Alkmaar verplicht?

In veel gevallen is een bouwkundige keuring Alkmaar verstandig, maar in sommige gevallen is het zelfs verplicht. Bijvoorbeeld wanneer u kiest voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Ook komt het voor dat een taxateur een bouwkundig rapport sterk adviseert. Wanneer de taxateur bijvoorbeeld vaststelde dat de woning achterstallig onderhoud heeft.

bouwtechnische keuring Alkmaar

De voordelen van een bouwkundige keuring

Een bouwtechnische keuring is in veel gevallen aan te raden. Niet alleen voor oude huizen; slecht onderhoud of slecht uitgevoerde verbouwingen, kunnen ook in nieuwere woningen onzichtbare, maar ernstige gevolgen hebben. Het gaat natuurlijk niet alleen om verborgen gebreken. Soms ziet u al tijdens de inspectie scheuren in de muren, sporen van lekkage of achterstallig onderhoud.

Het belangrijkste voordeel van een bouwkundige keuring Alkmaar is dat u met het rapport in handen een prima beeld hebt, van de bouwkundige staat van de woning. En dat u precies weet wat u moet investeren om de woning in perfecte staat te krijgen. Ook staat u sterker om een goed onderbouwd, realistisch bod te doen – of er juist van af te zien.

bouwkundig rapport Alkmaar

Wat staat er allemaal in een bouwkundig rapport?

Het rapport bevat de bevindingen van de inspecteur in de vorm van foto’s, toelichting en een kostenoverzicht. Het kostenoverzicht bestaat uit verschillende soorten kosten.

 • Directe kosten: kosten die u op korte termijn moet maken. Bijvoorbeeld om verdere schade te voorkomen, of voor de veiligheid van de woning.
 • Kosten op termijn: kosten die u niet direct hoeft te maken, maar waarmee u wel de komende vijf jaar rekening moet houden.
 • Kosten voor woningverbetering: kosten voor werkzaamheden die niet bouwtechnisch noodzakelijk zijn, maar waarmee u wel het comfort en/of het energieverbruik van uw nieuwe woning verbetert.

Het keuringsproces starten

Bij WoonKeur gaan we altijd voor transparantie en duidelijkheid. Ons keuringsproces in 3 heldere stappen:

1. Afspraak maken

Neem contact met ons op en samen met u plannen we zo snel mogelijk een afspraak in.

2. De inspectie

Op de afgesproken dag voeren we een grondige inspectie uit, het liefst samen met u, maar dat is niet verplicht.

3. Rapportage

U ontvangt binnen enkele dagen het gedetailleerde rapport met bevindingen en aanbevelingen.

bouwkundig inspecteur Alkmaar

Het beste moment voor een bouwkundige keuring Alkmaar?

Er zijn drie momenten waaruit u kunt kiezen om een bouwkundige keuring Alkmaar te doen. Overleg eventueel met de verkopende partij wat het beste moment is.

 • Voor het bieden. U heeft dan meer zekerheid dat u niet te hoog biedt. Spreek wel af met de verkoper of verkoopmakelaar dat ze de woning niet snel in de tussentijd aan een ander verkopen.
 • Tussen het bereiken van mondelinge overeenstemming en het tekenen van de koopovereenkomst. Hier geldt hetzelfde als bij de vorige optie: denk eraan dat zolang er geen getekende koopovereenkomst is, de verkoper de woning aan een ander mag verkopen.
 • Na het tekenen van de koopovereenkomst. Het voordeel van deze optie is, dat u zeker weet dat de verkoper de woning niet meer aan een ander kan verkopen. Daarnaast is het zo dat in de koopovereenkomst in principe altijd de ontbindende voorwaarden staat: onder voorbehoud van bouwkundige keuring. Anders gezegd: u mag de koop ontbinden, als uit het rapport te hoge herstelkosten blijken. Dit voorbehoud heeft vaak wel een einddatum. Zorg dus dat u de inspectie op tijd laat uitvoeren.

Een verkoper is trouwens niet verplicht toestemming te geven voor een bouwkundige keuring. Maar als een verkoper weigert, wekt dat natuurlijk wel wat argwaan op.

inspectie dak

Veelvoorkomende Problemen Bouwtechnische keuring

Het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring kan een scala aan potentiële problemen aan het licht brengen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende issues die inspecteurs tegenkomen tijdens een Alkmaar bouwkundige keuring:

Structurele Problemen

 • Scheuren in Muren en Funderingen: Dit kan duiden op mogelijke verzakkingen of grondverschuivingen, wat een risico vormt voor de structurele integriteit van de woning.
 • Beschadigde Dakconstructies: Problemen met het dak, zoals gebroken dakpannen of slechte dakisolatie, kunnen leiden tot lekkages en vochtproblemen.

Elektrische en Loodgietersproblemen

 • Verouderde Elektrische Bedrading: Oude of niet-geaarde bedrading kan niet alleen inefficiënt zijn, maar ook een veiligheidsrisico vormen.
 • Lekkages en Verstoppingen: Slecht onderhouden loodgieterswerk kan leiden tot wateroverlast en kan dure reparaties vereisen.

Problemen met Isolatie en Ventilatie

 • Onvoldoende Isolatie: Gebrekkige isolatie kan leiden tot hogere energiekosten en comfortproblemen in huis.
 • Slechte Ventilatie: Dit kan resulteren in vocht- en schimmelproblemen, wat weer invloed heeft op de luchtkwaliteit binnenshuis.

Afwerking en Kleine Gebreken

 • Slijtage en Ouderdom: Kleine problemen zoals beschadigde afwerkingen of verouderde keukens en badkamers kunnen zich opstapelen tot grotere uitgaven.
 • DIY-Reparaties van Vorige Eigenaren: Zelf uitgevoerde reparaties kunnen vaak meer kwaad dan goed doen en professionele aandacht vereisen.

Het identificeren van deze problemen tijdens een Alkmaar bouwkundige keuring kan u helpen om weloverwogen beslissingen te nemen over uw vastgoedinvestering en uiteindelijk tijd en geld besparen.

in huis met klant

Wat doet u als de keuring gebreken aantoont?

Stel nu dat na de bouwkundige keuring Alkmaar die ideale woning ineens niet meer zo perfect lijkt? Of als de herstelkosten een voor u te hoog bedrag vormen? U heeft dan de volgende opties:

Vond de inspectie plaats vóór het tekenen van de koopovereenkomst?

 • U kunt afzien van de aankoop van de woning.
 • U kunt de uitkomst van de bouwkundige keuring gebruiken, om opnieuw te onderhandelen.

Heeft u de koopovereenkomst al getekend? Inclusief het voorbehoud van bouwkundige keuring? Kijk dan naar het bedrag dat in de koopovereenkomst is vermeld, over de maximale kosten voor direct noodzakelijk onderhoud:

 • Blijkt uit de bouwkundige keuring Alkmaar dat de directe kosten hoger zijn? Dan kunt u de koop ontbinden.
 • Is het bedrag lager, maar wel hoger dan wat u zelf in gedachten had? Dat is helaas niet voldoende reden om de koop te ontbinden. Extra tip: denk van tevoren goed na over de maximale directe kosten die u in de koopovereenkomst op wilt nemen.
de beste inspecteur Alkmaar

Waar kunt u terecht voor een bouwkundige keuring in Alkmaar?

Veel vraag, weinig aanbod, stijgende rente; in de huidige omstandigheden is het al lastig genoeg uw ideale nieuwe huis te vinden. Heeft u een woning in Alkmaar gevonden, dan wilt u graag snel handelen. Maar u wilt ook met beide benen op de grond blijven, en niet veel geld betalen voor een huis met – verborgen – gebreken. Wilt u een bouwkundige keuring in Alkmaar laten uitvoeren? Neem dan contact op met WoonKeur. Bouwkundige keuringen zijn ons specialisme. Anders gezegd: het is het enige dat we doen en we zijn er dan ook erg goed in.

WoonKeur Alkmaar

Bouwkundige keuring Alkmaar aanvragen bij WoonKeur

Een bouwkundige keuring in Alkmaar door WoonKeur betekent een inspectie door de allerbeste deskundigen uit de branche. We onderscheiden ons met haarscherpe inspecties, waarmee we onze klanten al miljoenen aan onvoorziene kosten bespaarden. Ook u besparen we graag een hoop geld en ellende, door het vakkundig inspecteren van de woning die u op het oog heeft.

Heeft u een bouwkundige keuring nodig? Wilt u zeker weten dat uw droomwoning in Alkmaar geen verborgen gebreken heeft? En als er wel gebreken zijn, een helder en compleet overzicht krijgen van de herstelkosten? Neem dan direct contact met ons op of bel onze direct via 085 – 08 31 342. Laat bij de #1 van Nederland door hoog opgeleide bouwkundig inspecteurs een bouwkundige keuring uitvoeren.

 

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een bouwkundige keuring in Alkmaar?

De duur van een bouwkundige keuring in Alkmaar is afhankelijk van veel verschillende factoren. Als een woning ouder of groter is dan gemiddeld dan kan een keuring veel langer duren. Of wanneer een woning erg jong is of klein is dan gaan we er sneller doorheen. Wij hanteren gebruikelijk voor een bouwkundige keuring een tijdsbestek van ongeveer een uur aan.

Wat zijn de kosten van een bouwkundige keuring in Alkmaar?

Wij hanteren een tarief van EUR 425,- inclusief btw voor het uitvoeren van een bouwkundige keuringen in Alkmaar. Hieraan zitten wel enkele voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden kunt u vinden op onze tarieven pagina.

Kan ik aanwezig zijn bij de Alkmaar bouwkundige keuring?

Het is niet verplicht om aanwezig te zijn tijdens een bouwtechnische keuring in Alkmaar. Wij raden het echter wel altijd aan zodat u mogelijk extra vragen kunt stellen of toelichting kunt krijgen op bepaalde elementen van de bouwkundige inspectie.

      

Bouwkundige keuring Kosten

€ 425,- inclusief BTW (tot 500 m³)

 

DIRECT AANVRAGEN

      

Over WoonKeur

WoonKeur staat voor ongeëvenaarde bouwkundige zekerheid. Met een mix van diepgaande expertise, passie en een scherp oog voor detail, bieden we topklasse inspecties die uw verwachtingen overtreffen. Bij ons is uw vastgoed in de beste handen, gegarandeerd door tienduizenden tevreden klanten door heel Nederland. Kies voor de zekerheid en kwaliteit van WoonKeur.

 

MEER LEREN

bouwkundig inspecteur

Woning Kopen?

Bouwkundige Keuring!

Koop geen kat in de zak, kies voor zekerheid bij het aankopen van uw nieuwe woning.

      

Wilt u een bouwkundige keuring in Alkmaar?

Hey, wij zijn WoonKeur. Wij voeren bouwkundige keuringen in Alkmaar uit en stellen energielabels op door heel Nederland. Bent u onze volgende klant?

 

AFSPRAAK MAKEN

bouwkundige keuring certificeringen

      

Wilt u een bouwkundige keuring in Alkmaar?

Hey, wij zijn WoonKeur. Wij voeren bouwkundige keuringen in Alkmaar uit en stellen energielabels op door heel Nederland. Bent u onze volgende klant?

 

AFSPRAAK MAKEN