Hallo daar! 👋 Welkom bij WoonKeur, Uw Expert in Bouwkundige Keuringen in de regio Amsterdam!

Zoekt u een betrouwbare partner voor een bouwkundige keuring in Amsterdam? Dan bent u hier op de juiste plek! Heeft u vragen of wilt u een inspectie inplannen? Aarzel niet en neem hier contact met ons op. Wij staan klaar om u te ondersteunen.

Maurits Veldhuis

Hoofdinspecteur, WoonKeur B.V.

Bouwkundige Keuring Amsterdam

Werkgebied / Bouwkundige Keuring Amsterdam

bouwkundige keuring Amsterdam

Bouwkundige keuring Amsterdam

Heeft u, uw droomhuis in Amsterdam gevonden, dan geeft dat een enorm geluksgevoel. Het is wel verstandig om nuchter te blijven. De aankoop van een woning gaat immers bijna per definitie om een enorm bedrag. De pret is dan snel bedorven als u na aankoop verborgen gebreken ontdekt. Kies daarom voor een bouwkundige keuring vooraf.

Maar wat houdt zo’n keuring nu precies in? Is het verplicht en wat is het beste moment? Waar kunt u terecht voor een bouwkundige keuring Amsterdam? De antwoorden op deze – en nog veel meer – vragen over een bouwkundige keuring Amsterdam en omstreken zetten we voor u op een rij.

Wat onze klanten zeggen

Wat houdt een bouwkundige keuring precies in?

Een bouwkundige keuring Amsterdam – ook wel bouwtechnische keuring genoemd – houdt in één zin samengevat in, dat een deskundige de staat van de woning inspecteert. De deskundige, meestal gespecialiseerde bouwkundige experts, maakt basis van de inspectie een bouwkundig rapport. In het rapport staat welke eventuele gebreken naar voren kwamen. Er staat ook in wat de eventuele kosten zijn om de gebreken te verhelpen. Let op, het is belangrijk dat de expert bekend is met plaatselijke factoren. Dit is cruciaal om te voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan waardoor de kosten ondanks een keuringsrapport toch mogelijk flink in de papieren lopen.

 

Amsterdam en omstreken

Wij zijn actief door heel Nederland. In de regio Amsterdam bieden wij dus ondermeer het onderstaande aan:

bouwtechnische keuring Amsterdam

Wat controleert de bouwkundige?

Van kelder of kruipruimte tot zolder en dakconstructie en alles daar tussenin: de bouwkundig inspecteur gaat een lange lijst met aandachtspunten af tijden de bouwkundige keuring Amsterdam.

We noemen onder andere de bedrading, riolering, kozijnen en ramen, de cv-installatie en nog veel meer. Daarbij krijgt u antwoord op vragen als: zijn er sporen van lekkage, verzakt de woning of zijn er andere tekenen van gebreken? Ook aan de buitenkant bekijkt de inspecteur het een en ander, zoals de staat van het metselwerk inclusief voegen, dakgoten en een eventuele berging of garage.

U bent overigens niet verplicht om bij de keuring te zijn, maar het is natuurlijk wel handig. U kunt dan bijvoorbeeld tijdens de inspectie al vragen stellen en toelichting vragen. Alleen u ontvangt het bouwkundig rapport van onze inspecteurs. Andere partijen zoals de verkoper of verkoopmakelaar dus niet. U kunt er wel voor kiezen om het zelf te delen.

Maurits Veldhuis

Laat Mijn Team U Helpen Met een Bouwkundige Keuring in Amsterdam

Voorkom onaangename verrassingen en bescherm uzelf met een professionele bouwkundige keuring Amsterdam.

Ons team van ervaren experts staat klaar om uw (aanstaande) woning grondig te inspecteren.

Laat Mijn Team U Helpen Met een Bouwkundige Keuring in Amsterdam

Voorkom onaangename verrassingen en bescherm uzelf met een professionele bouwkundige keuring Amsterdam.

Ons team van ervaren experts staat klaar om uw (aanstaande) woning grondig te inspecteren.

Is een bouwkundige keuring in Amsterdam verplicht?

In veel gevallen zijn bouwkundige keuringen verstandig, maar in sommige gevallen is het zelfs verplicht. Bijvoorbeeld wanneer u kiest voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Ook komt het voor dat een taxateur een bouwkundig rapport sterk adviseert. Wanneer de taxateur bijvoorbeeld vaststelde dat de woning achterstallig onderhoud heeft.

Even tussendoor!

Mocht u tijdens het lezen van deze pagina nog vragen hebben of direct een afspraak willen inplannen dan sta ik u graag te woord! U kunt mij bellen via: 085 13 04 920 of mailen via: denice@woon-keur.nl.

Denice

Allround office manager, WoonKeur B.V.

De voordelen van een bouwkundige keuringen

Een bouwtechnische keuring is in veel gevallen aan te raden. Niet alleen voor oude huizen; slecht onderhoud of slecht uitgevoerde verbouwingen, kunnen ook in nieuwere woningen onzichtbare, maar ernstige gevolgen hebben. Het gaat natuurlijk niet alleen om verborgen gebreken zoals vaak te zien in sanitaire ruimtes of de fundering. Soms zien onze inspecteurs al tijdens de inspectie scheuren in de muren of sporen van lekkage.

Het belangrijkste voordeel van een bouwkundige keuring in Amsterdam is dat u met een uitgebreid bouwkundig rapport in handen een prima beeld heeft, van de bouwkundige staat van de woning. En dat u precies weet wat u moet investeren om de woning in perfecte staat te krijgen. Ook staat u sterker om een goed onderbouwd, realistisch bod te doen – of er juist van af te zien.

bouwkundig rapport Amsterdam

Wat staat er allemaal in een bouwkundig rapport?

Het rapport bevat de bevindingen van de inspecteur in de vorm van foto’s, toelichting en een kostenoverzicht. Het kostenoverzicht bestaat uit verschillende soorten kosten.

  • Directe kosten: kosten die u op korte termijn moet maken. Bijvoorbeeld om verdere schade te voorkomen, of voor de veiligheid van de woning.
  • Kosten op termijn: kosten die u niet direct hoeft te maken, maar waarmee u wel bijvoorbeeld de komende vijf jaar rekening moet houden.
  • Kosten voor woningverbetering: kosten voor werkzaamheden die niet bouwtechnisch noodzakelijk zijn, maar waarmee u wel het comfort en/of het energieverbruik van uwnieuwe woning verbetert.

Het keuringsproces starten

Bij WoonKeur gaan we altijd voor transparantie en duidelijkheid. Ons keuringsproces in 3 heldere stappen:

1. Afspraak maken

Neem contact met ons op en samen met u plannen we zo snel mogelijk een afspraak in.

2. De inspectie

Op de afgesproken dag voeren we een grondige inspectie uit, het liefst samen met u, maar dat is niet verplicht.

3. Rapportage

U ontvangt binnen enkele dagen het gedetailleerde rapport met bevindingen en aanbevelingen.

bouwkundige keuring in Amsterdam

Wat is het beste moment voor een bouwtechnische keuring?

Er zijn drie momenten waaruit u kunt kiezen om een bouwkundige keuring te doen. Overleg eventueel met de verkopende partij wat het beste moment is.

  • Voor het bieden. U heeft dan meer zekerheid dat u niet te hoog biedt. Spreek wel af met de verkoper of verkoopmakelaar dat ze de woning niet snel in de tussentijd aan een ander verkopen.
  • Tussen het bereiken van mondelinge overeenstemming en het tekenen van de koopovereenkomst. Hier geldt hetzelfde als bij de vorige optie: denk eraan dat zolang er geen getekende koopovereenkomst is, de verkoper de woning aan een ander mag verkopen.
  • Na het tekenen van de koopovereenkomst. Het voordeel van deze optie is, dat u zeker weet dat de verkoper de woning niet meer aan een ander kan verkopen. Daarnaast is het zo dat in de koopovereenkomst in principe altijd de ontbindende voorwaarden staat: onder voorbehoud van bouwkundige keuring. Anders gezegd: u mag de koop ontbinden, als uit het rapport te hoge herstelkosten blijken. Dit voorbehoud heeft vaak wel een einddatum. Zorg dus dat u de inspectie op tijd laat uitvoeren.

Een verkoper is trouwens niet verplicht toestemming te geven voor een bouwtechnische keuring. Maar als een verkoper weigert, wekt dat natuurlijk wel wat argwaan op.

bouwkundig inspecteur Amsterdam

Een keuringsrapport in Amsterdam voor bedrijfspanden?

Bent u eigenaar van een bedrijfspand of bent u van plan om ene bedrijfspand in Amsterdam te kopen? Ook in dit geval kunnen wij u voorzien van verschillende keuringen voor uw pand. Mocht u dit door ons willen laten uitvoeren of meer informatie over hoe en wat wij voor u kunnen keuren? Bezoek dan onze pagina voor zakelijke klanten.

WoonKeur Amsterdam

Bouwkundige keuring Amsterdam aanvragen bij WoonKeur

Een bouwkundige keuring in Amsterdam door WoonKeur betekent een inspectie door de allerbeste deskundigen uit de branche. Wij onderscheiden ons met een scherp tarief en haarscherpe inspecties, waarmee we volledig onze klanten al miljoenen aan onvoorziene kosten bespaarden. Ook u besparen we graag een hoop geld en ellende, door het vakkundig inspecteren van de woning die u op het oog hebt.

Wit u zeker weten dat uw droomwoning in Amsterdam geen gebreken heeft en op de hoogte zijn van de bouwkundige staat? En als er wel gebreken zijn, een helder en compleet overzicht krijgen van de herstelkosten? Neem dan direct contact met ons op.

 

Veelgestelde vragen

Hoeveel kosten een bouwkundige/bouwtechnische keuring in Amsterdam?

De prijs voor een bouwkundige keuring in Amsterdam ligt meestal tussen €350 en €500, afhankelijk van factoren zoals de grootte en leeftijd van het pand. Voor grotere of oudere gebouwen kunnen de kosten hoger zijn.

Hoe snel kan een bouwkundige keuring worden uitgevoerd in Amsterdam?

Bij ons kunt u rekenen op snelle service: we voeren doorgaans binnen twee werkdagen een bouwkundige keuring uit in Amsterdam.

Hoe snel na het uitvoeren van de keuring ontvang ik mijn rapport?

Na ontvangst van uw betaling zorgen wij ervoor dat u het rapport binnen twee werkdagen in handen heeft.

      

Bouwkundige keuring Kosten

€ 425,- inclusief BTW (tot 500 m³)

 

DIRECT AANVRAGEN

      

Over WoonKeur

WoonKeur staat voor ongeëvenaarde bouwkundige zekerheid. Met een mix van diepgaande expertise, passie en een scherp oog voor detail, bieden we topklasse inspecties die uw verwachtingen overtreffen. Bij ons is uw vastgoed in de beste handen, gegarandeerd door tienduizenden tevreden klanten door heel Nederland. Kies voor de zekerheid en kwaliteit van WoonKeur.

 

MEER LEREN

bouwkundig inspecteur

Woning Kopen?

Bouwkundige Keuring!

Koop geen kat in de zak, kies voor zekerheid bij het aankopen van uw nieuwe woning.

      

Wilt u een bouwkundige keuring in Amsterdam?

Hey, wij zijn WoonKeur. Wij voeren bouwkundige keuringen in Amsterdam uit en stellen energielabels op door heel Nederland. Bent u onze volgende klant?

 

AFSPRAAK MAKEN

bouwkundige keuring certificeringen

      

Wilt u een bouwkundige keuring in Amsterdam?

Hey, wij zijn WoonKeur. Wij voeren bouwkundige keuringen in Amsterdam uit en stellen energielabels op door heel Nederland. Bent u onze volgende klant?

 

AFSPRAAK MAKEN