Ik hoop dat u op deze pagina de informatie treft die u nodig heeft. Als u wilt dat ik of één van mij collega’s een bouwkundige keuring in Haarlem voor u komt uitvoeren, klik hier.

Wouter

Bouwkundig inspecteur, WoonKeur

Bouwkundige keuring Haarlem

Heb je jouw droomhuis in Haarlem gevonden, dan geeft dat een enorm geluksgevoel. Het is wel verstandig om nuchter te blijven. De aankoop van een woning gaat immers bijna per definitie om een enorm bedrag. De pret is dan snel bedorven als je na aankoop verborgen gebreken ontdekt. Kies daarom voor een bouwkundige keuring vooraf.

 

Maar wat houdt zo’n keuring nu precies in?

Is het verplicht en wat is het beste moment? Waar kun je terecht voor een bouwkundige keuring in Haarlem? De antwoorden op deze – en nog veel meer – vragen over een bouwkundige keuring in Haarlem en omstreken zetten we voor je op een rij.

 

Wat houdt een bouwkundige keuring precies in?

Een bouwkundige keuring – ook wel bouwtechnische keuring genoemd – houdt in één zin samengevat in, dat een deskundige de staat van de woning inspecteert. De deskundige, meestal een gespecialiseerde bouwkundige, maakt op basis van de inspectie een bouwkundig rapport. In het rapport staat welke gebreken naar voren kwamen. Er staat ook in wat de eventuele kosten zijn om de gebreken te verhelpen.

 

Wat controleert de bouwkundige?

Van kelder of kruipruimte tot zolder en dakconstructie en alles daar tussenin: de bouwkundig inspecteur gaat een lange lijst met aandachtspunten af. We noemen onder andere de bedrading, riolering, kozijnen en ramen, de cv-installatie en nog veel meer. Daarbij krijg je antwoord op vragen als: zijn er sporen van lekkage, verzakt de woning of zijn er andere tekenen van bouwkundige gebreken? Ook aan de buitenkant bekijkt de inspecteur het een en ander, zoals de staat van het metselwerk inclusief voegen, dakgoten en een eventuele berging of garage.

Je bent overigens niet verplicht bij de keuring aanwezig te zijn, maar het is natuurlijk wel handig. Je kunt dan bijvoorbeeld tijdens de inspectie al vragen stellen en toelichting vragen. Alleen jij ontvangt het bouwkundig rapport van de deskundige. Andere partijen zoals de verkoper of verkoopmakelaar dus niet. Je kunt er wel voor kiezen om het zelf te delen.

 

Is een bouwkundige keuring verplicht?

In veel gevallen is een bouwkundige keuring verstandig, maar in sommige gevallen is het zelfs verplicht. Bijvoorbeeld wanneer je kiest voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Ook komt het voor dat een taxateur een bouwkundig rapport sterk adviseert. Wanneer de taxateur bijvoorbeeld vaststelde dat de woning achterstallig onderhoud heeft.

 

De voordelen van een bouwkundige keuring

Een bouwtechnische keuring is in veel gevallen aan te raden. Niet alleen voor oude huizen; slecht onderhoud of slecht uitgevoerde verbouwing maar ook bij nieuwew woningen. Kijk goed als koper of verkoper welke optie het beste past bij jullie situatie.

Het eerste moment is vóórdat je een bod uitbrengt op de woning. Op deze manier heb je al inzicht in de bouwkundige staat van de woning voordat je een bod doet. Dit kan voorkomen dat je een te hoog bod doet op een woning waar nog veel kosten aan verbonden zijn.

Het tweede moment is nadat je een bod hebt uitgebracht, maar voordat de koopovereenkomst is getekend. In dit geval kan het rapport dienen als ontbindende voorwaarde in de koopovereenkomst. Mocht uit het rapport blijken dat er te veel kosten zijn verbonden aan de woning, dan kun je nog van de koop afzien.

Het derde moment is nádat de koopovereenkomst is getekend. In dit geval ben je al verder in het aankoopproces, maar het is nog steeds verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Mocht uit het rapport blijken dat er verborgen gebreken zijn, dan kun je dit alsnog bespreken met de verkoper en eventueel afspraken maken over wie welke kosten voor zijn of haar rekening neemt.

 

Waar kun je terecht voor een bouwkundige keuring in Haarlem?

Er zijn verschillende bouwkundige inspecteurs actief in Haarlem en omgeving die je kunnen helpen bij een bouwkundige keuring. Het is belangrijk om een deskundige en betrouwbare partij te kiezen. Let bij het kiezen van een inspecteur op keurmerken zoals het Keurmerk 100% onafhankelijk bouwkundig inspecteur (KOB) en de Vereniging Eigen Huis (VEH). Ook kun je kijken naar recensies van andere klanten om een goed beeld te krijgen van de ervaringen met de inspecteur.

 

Conclusie

Een bouwkundige keuring is een belangrijke stap bij het kopen van een woning. Het geeft je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en eventuele kosten die verbonden zijn aan de woning. Het is aan te raden om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren door een deskundige en betrouwbare partij. In Haarlem en omgeving zijn verschillende inspecteurs actief die je kunnen helpen bij een bouwkundige keuring. Kies voor een inspecteur met keurmerken en goede recensies om zeker te zijn van een betrouwbare keuring.

Prijs

€ 395,- inclusief BTW

bouwkundige keuring bilthoven

Bouwkundige Keuring in Haarlem Uitvoeren?

Hey, wij zijn WoonKeur. Wij zijn vastberaden om iemand in Haarlem bouwkundig inzicht te bieden middels een bouwkundige keuring. De enige vraag is, wordt u het?

Bouwkundige Keuring in Haarlem Uitvoeren?

Hey, wij zijn WoonKeur. Wij zijn vastberaden om iemand in Bilthoven bouwkundig inzicht te bieden middels een bouwkundige keuring. De enige vraag is, wordt u het?

Contactgegevens

Telefoonnummer: 085 13 04 920

Email: info@woon-keur.nl

WhatsApp: 085 – 13 04 920

Adres: Cypresbaan 3, 2908 LT Capelle a/d Ijssel

 

Diensten

  • Bouwkundige keuring particulieren
  • Bouwkundige keuring bedrijfspanden
  • Bouwkundig onderzoek
  • Meeloopkeuring particulieren
  • Meerjaren onderhoudsplan (MJOP)
  • Opleveringskeuring
© 2023 – WoonKeur | Algemene Voorwaarden | Privacy Policy | Links

Bel

Whatsapp

WhatsApp

Mail