Ik hoop dat u op deze pagina de informatie treft die u nodig heeft. Als u wilt dat ik of één van mij collega’s een bouwkundige keuring in Utrecht voor u komt uitvoeren, klik hier.

Wouter

Bouwkundig inspecteur, WoonKeur

Bouwkundige keuring utrecht

Deze pagina is geschreven door Maurits Veldhuis, hoofdinspecteur bij WoonKeur.

Welkom op uw betrouwbare adres voor een gedegen bouwkundige keuring Utrecht. Bent u op het punt om een woning te kopen, verkopen, of wilt u gewoon de staat van uw huidige huis beoordelen in de regio Utrecht? Een professionele bouwkundige keuring is hierbij onmisbaar.

Wij staan klaar om u te voorzien van de meest grondige en betrouwbare bouwkundige keuring Utrecht, waarbij uw tevredenheid en veiligheid voorop staan.

 

Alleen in Utrecht?

Nee wij voeren landelijk bouwkundige diensten uit. Wij voeren rondom Utrecht bijvoorbeeld ook vaak de onderstaande diensten uit:

 

foto van skyline van Utrecht

Uitgebreid Bouwkundig Rapport

Bij elke bouwkundige keuring Utrecht hoort een bouwkundig rapport waarin de bouwkundige staat van de woning met eventuele gebreken duidelijk staat omschreven. Dit rapport is het hart van onze service en biedt u een gedetailleerde analyse van de staat van de woning.

We gaan verder dan alleen oppervlakkige controles. Ons rapport omvat een grondige beoordeling van essentiële aspecten zoals de fundering, het dak, de elektrische installaties, vloeren, en het loodgieterswerk.

 

Wat staat erin?

Elke bouwtechnische keuring bij WoonKeur wordt uitgevoerd door een inspecteur met de intentie om u een helder en volledig beeld te geven van uw potentiële investering. Wij voorzien u van duidelijke foto’s, gedetailleerde observaties en aanbevelingen voor reparaties of onderhoud.

U krijgt een beeld van huidige staat van het pand, de eventuele directe kosten/ herstelkosten en kosten op de langere termijn zodat u weet wat u direct moet uit laten voeren en waarvoor u eventuele financiële reserveringen moet doen voor in de toekomst.

Onze rapporten zijn ontworpen om transparantie en gemoedsrust te bieden, zodat u met vertrouwen en zekerheid de volgende stappen in het vastgoedproces kunt zetten. Met ons uitgebreid bouwkundig rapport in de hand, kunt u zich verzekerd voelen van de kwaliteit en veiligheid van uw woning in Utrecht.

Kortom wij zorgen door onze bouwkundige keuring Utrecht voor duidelijkheid zodat u als koper weet wat u kunt verwachten bij de aanschaf van uw eventuele nieuwe woning in Utrecht.

foto tijdens bouwkundige keuring Utrecht

Plaatselijke factoren

Onze bouwkundige zijn volledig onafhankelijk en zijn zeer ervaren in het uitvoeren van een bouwkundige keuring Utrecht. Hierdoor zijn ze gespecialiseerd in het herkennen van veel voorkomende grote gebreken en achterstallig onderhoud bij woningen in Utrecht.

Het is belangrijk dat u een bouwkundige keuring in Utrecht laat uitvoeren door een expert die veel van Utrecht weet. Met deze kennis en ervaring zijn wij beter in staat om met zekerheid eventuele vragen over lokale factoren voor u te beantwoorden waardoor u niet voor verrassingen komt te staan.

 

Wat Onze Bouwtechnische Keuring Omvat

Het keuringsrapport van onze bouwkundige keuring Utrecht geeft u een gedetailleerde en visuele inspectie van alle belangrijke bouwkundige onderdelen van uw woning.

Het is belangrijk te benadrukken dat onze inspecties visueel zijn. Dit betekent dat we ons richten op gebreken en problemen die waarneembaar zijn zonder destructief onderzoek. Hieronder valt:

  • Dak, Fundering en Structuur: We voeren een visuele bouwtechnische keuring uit van het dak, de fundering, de vloeren, en de algehele structuur van het huis. Dit omvat een beoordeling van zichtbare elementen zoals dakbedekking, goten, en de algehele stabiliteit van de constructie.
  • Elektrische, Loodgieters- en Verwarmingssystemen Onze inspecteurs evalueren tijdens de bouwkundige keuring Utrecht de visueel waarneembare staat van elektrische systemen, loodgieterswerk en verwarmingsinstallaties. Hoewel we geen destructief onderzoek doen, kunnen we vaak veelvoorkomende problemen identificeren.
  • Controle op Vocht en Schimmel: We onderzoeken tijdens onze bouwtechnische keuring tekenen van vocht en schimmel die visueel waarneembaar zijn. Dit helpt bij het identificeren van mogelijke vochtproblemen die de structuur en de luchtkwaliteit in uw huis kunnen beïnvloeden.
  • Beoordeling van Bouwkundige Gebreken: We letten op alle zichtbare gebreken of noodzakelijke reparaties in de bouwkundige elementen van uw huis. Het is belangrijk om te begrijpen dat sommige gebreken die verborgen zijn achter oppervlakken of diepgaander onderzoek vereisen, buiten het bereik van onze standaard visuele bouwtechnische keuring kunnen vallen.
  • Sanitaire Ruimtes: De staat en functionaliteit van badkamers en ander sanitair zijn essentieel voor het comfort en de hygiëne in uw woning. Onze visuele bouwkundige keuring Utrecht omvat een beoordeling van de staat van het sanitair, tegelwerk, voegwerk, en eventuele zichtbare lekkages of vochtproblemen.

Bij onze bouwkundige keuring Utrecht kunt u duidelijke en eerlijke communicatie van ons verwachten. We streven ernaar om u een zo compleet mogelijk beeld te geven van de staat van de woning, binnen de grenzen van een visuele inspectie.

Met onze expertise en aandacht voor detail, kunt u vertrouwen op een betrouwbaar en informatief rapport dat u helpt bij het maken van geïnformeerde beslissingen over uw vastgoed.

Het is belangrijk om te vermelden dat onze bouwtechnische keuring volledig voldoet aan alle eisen voor de NHG (nationale hypotheek garantie)

sleutel in deur

Ons Keuringsrapport: Uw Sleutel tot Slim Kopen

In het spannende proces van een huis kopen, speelt ons keuringsrapport een cruciale rol binnen onze bouwkundige keuring Utrecht, om u te helpen slimme en veilige keuzes te maken. Het is uw betrouwbare gids die niet alleen diep duikt in de staat van uw toekomstige woning, maar ook essentieel is voor het vervullen van uw onderzoeksplicht als koper.

Met de gedetailleerde bevindingen naar aanleiding van onze bouwkundige keuring kunt u met vertrouwen onderhandelen en eventueel beroep doen op de ontbindende voorwaarden van uw koopovereenkomst.

Ons keuringsrapport is meer dan een checklist; het is een instrument dat u helpt om geïnformeerde beslissingen te nemen en de regie te houden in het aankoopproces. Met onze expertise aan uw zijde, zet u een grote stap naar een zorgeloze en succesvolle aankoop.

geen excuses maar resultaten

De #1 in bouwkundige keuringen in Utrecht

Als het aankomt op bouwkundige keuring Utrecht, staan wij bovenaan de lijst – en dat is niet zonder reden. Ons team is niet alleen gespecialiseerd in het grondig en nauwkeurig inspecteren van alle soorten woningen in Utrecht, maar we zetten ook een stap extra voor onze klanten. We begrijpen hoe belangrijk een woningaankoop is en hoe essentieel een betrouwbare bouwkundige keuring in Utrecht daarin is.

Onze diepgaande expertise en ervaring met plaatselijke factoren in de regio Utrecht en omstreken bieden u een ongeëvenaard niveau van detail en duidelijkheid. Kiezen voor ons betekent kiezen voor gemoedsrust, wetende dat uw toekomstige woning grondig is geïnspecteerd door de beste in het vak.

inspecteur bekijkt kruipruimte

Neem Contact Op voor Uw Bouwkundige Keuring Utrecht

Staat u op het punt een woning in Utrecht te kopen of verkopen, of wilt u gewoon de staat van uw huidige huis beoordelen? Neem dan vandaag nog contact met ons op om een bouwkundige keuring/ aankoopkeuring in te plannen voor een voordelig vast tarief. Vertrouw niet zomaar op uw makelaar of verkoper voor inzichten!

We zijn er trots op de meest betrouwbare en gedetailleerde bouwkundige keuringen in Utrecht en omstreken aan te bieden en kijken ernaar uit om u te helpen bij het veiligstellen van uw investering.

 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een aankoop- en een verkoopkeuring?

Het verschil tussen een aankoop- en verkoopkeuring is vrij klein. Beide keuringen geven een gedetailleerd overzicht van de bouwkundige staat van een huis, waarbij gekeken wordt naar zaken als achterstallig onderhoud, toekomstige werkzaamheden, en de kwaliteit van materialen en constructie. Ze zijn dus in essentie hetzelfde, maar de focus ligt bij de aankoopkeuring op de beoordeling voor de koper en bij de verkoopkeuring op informatieverschaffing door de verkoper.

Is een bouwkundige keuring ook geschikt voor een nieuwbouw woning?

Een bouwkundige keuring is niet bedoeld voor een nieuwbouwwoning. Voor nieuwbouw bieden wij een opleveringskeuring aan, die specifiek gericht is op de unieke aspecten van nieuwe huizen. Voor meer info hierover kunt u het beste even een kijkje nemen op onze pagina over opleveringskeuringen voor nieuwbouw. Daar vind u alles wat u moet weten!

Over de auteur: Maurits Veldhuis

Over de auteur: Maurits Veldhuis

Hoofdinspecteur bij WoonKeur B.V.

Maurits Veldhuis is een gerenommeerd expert op het gebied van bouwkundige keuringen, met meer dan twintig jaar ervaring. Zijn expertise en scherp inzicht zijn van onschatbare waarde gebleken voor een divers klantenbestand, waardoor hun beslissingen in vastgoed zowel goed geïnformeerd als veilig zijn.

In zijn rol als hoofdinspecteur bij WoonKeur B.V. geeft hij niet alleen leiding aan het nationale team, maar is hij ook een sleutelfiguur in strategische samenwerkingen met vooraanstaande klanten en overheidsinstanties. Maurits' visie draagt eveneens bij aan de internationale groei van het bedrijf. Hij stimuleert innovatie en bevordert operationele excellentie binnen de wereldwijde sector van bouwkundige inspecties.

Prijs

€ 425,- inclusief BTW

certificeringen voor bouwkundige keuring Utrecht

Bouwkundige Keuring in Utrecht Uitvoeren?

Hey, wij zijn WoonKeur. Wij zijn vastberaden om iemand in Utrecht bouwkundig inzicht te bieden middels een bouwkundige keuring. De enige vraag is, wordt u het?

Bouwkundige Keuring in Utrecht Uitvoeren?

Hey, wij zijn WoonKeur. Wij zijn vastberaden om iemand in Utrecht bouwkundig inzicht te bieden middels een bouwkundige keuring. De enige vraag is, wordt u het?