Hallo daar! 👋 Welkom bij WoonKeur, Uw Expert in Bouwkundige Keuringen in de regio Nijmegen!

Zoekt u een betrouwbare partner voor een bouwkundige keuring in Nijmegen? Dan bent u hier op de juiste plek! Heeft u vragen of wilt u een inspectie inplannen? Aarzel niet en neem hier contact met ons op. Wij staan klaar om u te ondersteunen.

Maurits Veldhuis

Hoofdinspecteur, WoonKeur B.V.

Bouwkundige Keuring Nijmegen

Werkgebied / Bouwkundige Keuring Nijmegen

bouwkundige keuring Nijmegen
Heb je jouw droomhuis in Nijmegen gevonden, dan geeft dat een enorm geluksgevoel. Het is wel verstandig om nuchter te blijven. De aankoop van een woning gaat immers bijna per definitie om een enorm bedrag. De pret is dan snel bedorven als je na aankoop verborgen gebreken ontdekt. Kies daarom voor een bouwkundige keuring Nijmegen vooraf.

Maar wat houdt zo’n keuring nu precies in? Is het verplicht en wat is het beste moment? Waar kun je terecht voor een bouwkundige keuring Nijmegen? De antwoorden op deze – en nog veel meer – vragen over een bouwkundige keuring Nijmegen en omstreken zetten we voor je op een rij.

Wat onze klanten zeggen

bouwtechnische keuring Nijmegen

Wat houdt een bouwkundige keuring Nijmegen precies in?

Een bouwkundige keuring – ook wel bouwtechnische keuring genoemd – houdt in één zin samengevat in, dat een deskundige de staat van de woning inspecteert. De deskundige, meestal een gespecialiseerde bouwkundige, maakt op basis van de inspectie een bouwkundig rapport.

In het bouwkundig rapport staat welke gebreken naar voren kwamen. Er staat ook in wat de eventuele kosten zijn om de gebreken te verhelpen.

Andere diensten in de buurt:

Bouwkundige keuring Arnhem

Bouwkundige keuring Ede 

bouwkundig inspecteur Nijmegen

Wat controleert de bouwkundige?

Van kelder of kruipruimte tot zolder en dakconstructie en alles daar tussenin: de bouwkundig inspecteur gaat een lange lijst met aandachtspunten af. We noemen onder andere de bedrading, riolering, kozijnen en ramen, de cv-installatie en nog veel meer.

Daarbij krijg je antwoord op vragen als: zijn er sporen van lekkage, verzakt de woning of zijn er andere tekenen van bouwkundige gebreken? Ook aan de buitenkant bekijkt de inspecteur het een en ander, zoals de staat van het metselwerk inclusief voegen, dakgoten en een eventuele berging of garage.

Je bent overigens niet verplicht bij de keuring aanwezig te zijn, maar het is natuurlijk wel handig. Je kunt dan bijvoorbeeld tijdens de inspectie al vragen stellen en toelichting vragen. Alleen jij ontvangt het bouwkundig rapport van de deskundige. Andere partijen zoals de verkoper of verkoopmakelaar dus niet. Je kunt er wel voor kiezen om het zelf te delen.

Maurits Veldhuis

Laat Mijn Team U Helpen Met een Bouwkundige Keuring in Nijmegen

Voorkom onaangename verrassingen en bescherm uzelf met een professionele bouwkundige keuring Nijmegen.

Ons team van ervaren experts staat klaar om uw (aanstaande) woning grondig te inspecteren.

Laat Mijn Team U Helpen Met een Bouwkundige Keuring in Nijmegen

Voorkom onaangename verrassingen en bescherm uzelf met een professionele bouwkundige keuring Nijmegen.

Ons team van ervaren experts staat klaar om uw (aanstaande) woning grondig te inspecteren.

WoonKeur Nijmegen

Zijn bouwkundige keuringen verplicht?

In veel gevallen is een bouwkundige keuring verstandig, maar in sommige gevallen is het zelfs verplicht. Bijvoorbeeld wanneer je kiest voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Ook komt het voor dat een taxateur een bouwkundig rapport sterk adviseert. Wanneer de taxateur bijvoorbeeld vaststelde dat de woning achterstallig onderhoud heeft.

Even tussendoor!

Mocht u tijdens het lezen van deze pagina nog vragen hebben of direct een afspraak willen inplannen dan sta ik u graag te woord! U kunt mij bellen via: 085 13 04 920 of mailen via: denice@woon-keur.nl.

Denice

Allround office manager, WoonKeur B.V.

bouwkeuring Nijmegen

De voordelen van bouwkundige keuring Nijmegen

Een bouwtechnische keuring is in veel gevallen aan te raden. Niet alleen voor oude huizen; slecht onderhoud of slecht uitgevoerde verbouwingen, kunnen ook in nieuwere woningen onzichtbare, maar ernstige gevolgen hebben. Het gaat natuurlijk niet alleen om verborgen gebreken. Soms zie je al tijdens de inspectie scheuren in de muren of sporen van lekkage.

Het belangrijkste voordeel van een bouwkundige keuring is dat je met het rapport in handen een prima beeld hebt, van de bouwkundige staat van de woning. En dat je precies weet wat je moet investeren om de woning in perfecte staat te krijgen. Ook sta je sterker om een goed onderbouwd, realistisch bod te doen – of er juist van af te zien.

Wat staat er allemaal in een bouwkundig rapport?

Het rapport bevat de bevindingen van de inspecteur in de vorm van foto’s, toelichting en een kostenoverzicht. Het kostenoverzicht bestaat uit verschillende soorten kosten:

 • Directe kosten: kosten die je op korte termijn moet maken. Bijvoorbeeld om verdere schade te voorkomen, of voor de veiligheid van de woning.
 • Kosten op termijn: kosten die je niet direct hoeft te maken, maar waarmee je wel de komende vijf jaar rekening moet houden.
 • Kosten voor woningverbetering: kosten voor werkzaamheden die niet bouwtechnisch noodzakelijk zijn, maar waarmee je wel het comfort en/of het energieverbruik van je nieuwe woning verbetert.
Nijmegen bouwkundige keuringen

Wat is het beste moment voor een bouwkundige keuring in Nijmegen?

Er zijn drie momenten waaruit je kunt kiezen om een bouwkundige keuring Nijmegen te doen. Overleg eventueel met de verkopende partij wat het beste moment is.

 • Voor het bieden. Je hebt dan meer zekerheid dat je niet te hoog biedt. Spreek wel af met de verkoper of verkoopmakelaar dat ze de woning niet snel in de tussentijd aan een ander verkopen.
 • Tussen het bereiken van mondelinge overeenstemming en het tekenen van de koopovereenkomst. Hier geldt hetzelfde als bij de vorige optie: denk eraan dat zolang er geen getekende koopovereenkomst is, de verkoper de woning aan een ander mag verkopen.
 • Na het tekenen van de koopovereenkomst. Het voordeel van deze optie is, dat je zeker weet dat de verkoper de woning niet meer aan een ander kan verkopen. Daarnaast is het zo dat in de koopovereenkomst in principe altijd de clausule staat: onder voorbehoud van bouwkundige keuring. Anders gezegd: je mag de koop ontbinden, als uit het rapport te hoge herstelkosten blijken. Dit voorbehoud heeft vaak wel een einddatum. Zorg dus dat je de inspectie op tijd laat uitvoeren.

Een verkoper is trouwens niet verplicht toestemming te geven voor een bouwkundige keuring. Maar als een verkoper weigert, wekt dat natuurlijk wel wat argwaan op.

bouwkundig rapport Nijmegen

Wat doe je als de keuring gebreken aantoont?

Stel nu dat na de bouwkundige keuring die ideale woning in Nijmegen ineens niet meer zo perfect lijkt? Of als de herstelkosten een voor jou te hoog bedrag vormen? Je hebt dan de volgende opties:

Vond de inspectie plaats vóór het tekenen van de koopovereenkomst?

 • Je kunt afzien van de aankoop van de woning.
 • Je kunt de uitkomst van de bouwkundige keuring gebruiken, om opnieuw te onderhandelen.

Heb je de koopovereenkomst al getekend? Inclusief het voorbehoud van bouwkundige keuring? Kijk dan naar het bedrag dat in de koopovereenkomst is vermeld, over de maximale kosten voor direct noodzakelijk onderhoud:

 • Blijkt uit de bouwkundige keuring dat de directe kosten hoger zijn? Dan kun je de koop ontbinden.
 • Is het bedrag lager, maar wel hoger dan wat je zelf in gedachten had? Dat is helaas niet voldoende reden om de koop te ontbinden. Extra tip: denk van tevoren goed na over de maximale directe kosten die je in de koopovereenkomst op wilt nemen.
 • Waar kun je terecht voor een bouwkundige keuring in Nijmegen?

Veel vraag, weinig aanbod, stijgende rente; in de huidige omstandigheden is het al lastig genoeg jouw ideale nieuwe huis te vinden. Heb je een woning in Nijmegen gevonden, dan wil je graag snel handelen. Maar je wil ook met beide benen op de grond blijven, en niet veel geld betalen voor een huis met – verborgen – gebreken.

Wil je een bouwkundige keuring in Nijmegen laten uitvoeren? Neem dan contact op met WoonKeur. Bouwkundige inspecties zijn ons specialisme. Anders gezegd: het is het enige dat we doen en we zijn er dan ook erg goed in.

Het keuringsproces starten

Bij WoonKeur gaan we altijd voor transparantie en duidelijkheid. Ons keuringsproces in 3 heldere stappen:

1. Afspraak maken

Neem contact met ons op en samen met u plannen we zo snel mogelijk een afspraak in.

2. De inspectie

Op de afgesproken dag voeren we een grondige inspectie uit, het liefst samen met u, maar dat is niet verplicht.

3. Rapportage

U ontvangt binnen enkele dagen het gedetailleerde rapport met bevindingen en aanbevelingen.

WoonKeur Nijmegen

Bouwkundige keuring Nijmegen aanvragen bij WoonKeur

Een bouwkundige keuring in Nijmegen door WoonKeur betekent een inspectie door de allerbeste deskundigen uit de branche. We onderscheiden ons met haarscherpe inspecties, waarmee we onze klanten al miljoenen aan onvoorziene kosten bespaarden. Ook jou besparen we graag een hoop geld en ellende, door het vakkundig inspecteren van de woning die je op het oog hebt.

Wil jij zeker weten dat jouw droomwoning in Nijmegen geen verborgen gebreken heeft? En als er wel gebreken zijn, een helder en compleet overzicht krijgen van de herstelkosten? Neem dan direct contact met ons op. Een eerst adviesgesprek is altijd gratis!

      

Bouwkundige keuring Kosten

€ 425,- inclusief BTW (tot 500 m³)

 

DIRECT AANVRAGEN

      

Over WoonKeur

WoonKeur staat voor ongeëvenaarde bouwkundige zekerheid. Met een mix van diepgaande expertise, passie en een scherp oog voor detail, bieden we topklasse inspecties die uw verwachtingen overtreffen. Bij ons is uw vastgoed in de beste handen, gegarandeerd door tienduizenden tevreden klanten door heel Nederland. Kies voor de zekerheid en kwaliteit van WoonKeur.

 

MEER LEREN

bouwkundig inspecteur

Woning Kopen?

Bouwkundige Keuring!

Koop geen kat in de zak, kies voor zekerheid bij het aankopen van uw nieuwe woning.

      

Wilt u een bouwkundige keuring in Nijmegen?

Hey, wij zijn WoonKeur. Wij voeren bouwkundige keuringen in Nijmegen uit en stellen energielabels op door heel Nederland. Bent u onze volgende klant?

 

AFSPRAAK MAKEN

bouwkundige keuring certificeringen

      

Wilt u een bouwkundige keuring in Nijmegen?

Hey, wij zijn WoonKeur. Wij voeren bouwkundige keuringen in Nijmegen uit en stellen energielabels op door heel Nederland. Bent u onze volgende klant?

 

AFSPRAAK MAKEN