Hallo daar! 👋 Welkom bij WoonKeur, Uw Expert in Bouwkundige Keuringen in de regio Tilburg!

Zoekt u een betrouwbare partner voor een bouwkundige keuring in Tilburg? Dan bent u hier op de juiste plek! Heeft u vragen of wilt u een inspectie inplannen? Aarzel niet en neem hier contact met ons op. Wij staan klaar om u te ondersteunen.

Maurits Veldhuis

Hoofdinspecteur, WoonKeur B.V.

Bouwkundige Keuring Tilburg

Werkgebied / Bouwkundige Keuring Tilburg

bouwkundige keuring Tilburg

Bouwkundige keuring in Tilburg

Het kopen van een huis is voor de meeste mensen een van de belangrijkste beslissingen in hun leven. Het is dan ook begrijpelijk dat potentiële huizenkopers soms overweldigd raken door de talloze keuzes en emoties die hierbij horen. In het proces van het zoeken naar het perfecte huis in Tilburg, mag één cruciale stap niet over het hoofd worden gezien: de bouwkundige keuring. In dit artikel gaan we dieper in op wat een bouwkundige keuring in Tilburg inhoudt en hoe het u helpt om te komen tot een zorgeloze aankoop.

 

Wat is een bouwkundige keuring precies?

Een bouwkundige keuring is een gedetailleerde inspectie van een woning door een onafhankelijke deskundige. Een bouwkundige inspecteert de woning van de fundering, kruipruimte en/of de kelder tot aan het dak. De keuring is ook inclusief het controleren van installaties en leidingen.

Gebreken aan woningen zijn lang niet altijd zichtbaar. Daarom is er de bouwkundige keuring; deze keuring geeft u duidelijkheid over de staat van een woning, ook bij verborgen gebreken. Zijn er gebreken gevonden, dan geeft het rapport van de keuring ook duidelijkheid over de herstelkosten.

 

De woningmarkt in Tilburg

In Tilburg, een stad met volgens recente gegevens 224.459 inwoners, staan nu ruim 700 woningen te koop. Daarbij gaat het voor het overgrote deel om bestaande woningen. De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Tilburg is zo’n € 325.000. Gemiddeld duurt het 25 dagen voordat een woning verkocht is. Dat betekent dus vaak snel beslissen.

Bron: https://www.funda.nl/informatie/tilburg.

 

Waarom een bouwkundige keuring in Tilburg?

Tilburg, met zijn diversiteit aan huizen en stijlen, biedt een scala aan mogelijkheden voor potentiële huizenkopers. Maar let op: achter de façade van een charmant huis schuilen soms verborgen gebreken die onmiddellijke of toekomstige kosten met zich meebrengen. Dit is waar de bouwkundige keuring een essentiële rol speelt. Een bouwkundige keuring biedt potentiële kopers een gedegen inzicht in de algehele conditie van het pand.

Een van de voornaamste voordelen van een bouwkundige keuring is zekerheid: u vermijdt onaangename verrassingen in de toekomst. Wat op het eerste gezicht een perfect huis lijkt, kan in werkelijkheid gebreken vertonen die niet meteen zichtbaar zijn. Denk hierbij aan verborgen structurele problemen, vochtschade of verouderde installaties die aanzienlijke kosten met zich mee kunnen brengen.

Door te kiezen voor een bouwkundige keuring in Tilburg, worden deze mogelijke struikelblokken blootgelegd. Dit stelt potentiële kopers in staat om weloverwogen beslissingen te nemen en biedt daarbij een waardevol onderhandelingshulpmiddel. Eventuele reparaties of onderhoudsvereisten kunnen namelijk sterk van invloed zijn op het bepalen van de uiteindelijke koopprijs.

 

Bij de keuring aanwezig zijn

Aanwezig zijn bij een bouwkundige keuring is niet verplicht, u kunt het met een gerust hart aan de deskundige overlaten. Het is echter wel aan te raden om aanwezig te zijn. De voordelen zijn dat de expert u bij bevindingen direct kan laten zien waar het om gaat. Daarnaast kan de deskundige u direct toelichting geven en uw vragen beantwoorden.

 

Het rapport van de bouwkundige keuring

Binnen enkele dagen na de keuring ontvangt u het gedetailleerde rapport met de resultaten. Alleen u krijgt het rapport, dus niet de verkoper en de verkoopmakelaar of wie dan ook. U mag wel zelf beslissen om een kopie van het rapport aan de verkoper, de makelaar of andere belanghebbenden te verstrekken.

 

Wat staat er allemaal in het bouwkundig rapport?

In het bouwkundig rapport staat een uitgebreid, gedetailleerd en overzichtelijk verslag van de uitgevoerde keuring. Het rapport biedt een helder inzicht in de geconstateerde gebreken, waarbij ook gelijk duidelijke aanbevelingen staan vermeld voor de benodigde oplossingen.

Welk gebrek de deskundige ook aantreft, het rapport voorziet in een helder advies over de benodigde aanpak, inclusief een overzicht van de financiële aspecten van het herstel. De rapportage is zorgvuldig opgesteld, waarbij we vakjargon vermijden om een zo helder mogelijk beeld te waarborgen. Bovendien wordt het rapport verduidelijkt met foto’s.

 

Neem een goed geïnformeerde aankoopbeslissing

Een bouwkundige keuring in Tilburg voorafgaand aan de aankoop is niet alleen een garantie voor gemoedsrust, maar stelt potentiële kopers ook in staat om hun financiën beter te plannen. Door te weten wat er mogelijk moet worden hersteld of vervangen, krijg je een realistisch beeld van de totale kosten van een woning.

Deze informatie helpt ook bij het stellen van prioriteiten. Sommige problemen vereisen wellicht onmiddellijke aandacht, terwijl andere op langere termijn kunnen worden aangepakt. Deze gefaseerde aanpak stelt kopers in staat om hun budgetten aan te passen en te voorkomen dat ze direct na de aankoop voor onverwachte uitgaven komen te staan.

 

De voordelen van een bouwkundige keuring op een rij

  • Duidelijkheid: na de keuring is duidelijk wat de staat van de woning is. In geval van geen gebreken kan men zonder zorgen tot aankoop overgaan, terwijl bij geconstateerde gebreken een indicatie van de herstelkosten wordt verstrekt.
  • Versterk uw positie: daarnaast versterkt een bouwkundig rapport de positie van de koper in onderhandelingen. Indien u de beslissing neemt om ondanks geconstateerde gebreken tot aankoop over te gaan, biedt het rapport stevige argumenten voor het onderhandelen over een lagere prijs.
  • Inzicht in kosten: bovendien verschaft het rapport inzicht in de kosten die gepaard gaan met mogelijke verbouwingen of verbeteringen, wat cruciaal is voor degenen die overwegen te investeren. Hoewel extra kosten wellicht onwelkom zijn, stelt het rapport de koper in staat om te beslissen of hij alsnog de woning wil aanschaffen en bereid is extra middelen te investeren.

 

Wat kost een bouwkundige keuring in Tilburg?

Bij WoonKeur bedragen de kosten voor een bouwkundige keuring € 425. Deze kosten wegen doorgaans niet op tegen de potentiële besparingen die voortvloeien uit het tijdig ontdekken van problemen.

Gaat u tot aankoop over, dan kunt u als koper in de meeste gevallen de kosten van de bouwkundige inspectie aftrekken van het belastbaar inkomen. Dat levert een aantrekkelijk belastingvoordeel op en dat verlaagt de uiteindelijke netto kosten van de inspectie.

 

Waarom kiezen voor WoonKeur?

Ook in Tilburg staan onze experts garant voor de hoogste standaard in dienstverlening. Zij zijn niet alleen goed opgeleid, maar hebben ook diepgaande kennis van zowel landelijke als lokale bouwvoorschriften en omstandigheden. Ook zijn ze bekend met de specifieke uitdagingen die zich in deze regio kunnen voordoen.

Kiest u voor WoonKeur, dan kiest u voor betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Onze keuringsrapporten zijn meer dan een opsomming van feiten; ze dienen als een gedetailleerde leidraad voor de huidige staat van het huis en mogelijke verbeterpunten. Op basis daarvan kunt u met een gerust hart een weloverwogen beslissing nemen.

 

Maak een afspraak voor een bouwkundige keuring Tilburg

Een bouwkundige keuring Tilburg is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die serieus overweegt een huis te kopen in deze mooie stad. Het is de sleutel tot een geïnformeerde aankoopbeslissing en biedt bescherming tegen onvoorziene kosten. Wij staan klaar om potentiële kopers te begeleiden bij deze reis, met als uiteindelijk doel te voorkomen dat uw nieuwe thuis van een droomhuis in een nachtmerrie verandert.

Maak vandaag nog een afspraak voor een bouwkundige keuring en leg de basis voor een zorgeloze toekomst in jouw nieuwe woning. Investeer in uw gemoedsrust en kies voor een bouwkundige keuring in Tilburg – de beste stap naar een succesvolle aankoop. Neem contact met ons op: bel naar 085 – 08 31 340, stuur een e-mail naar info@woon-keur.nl of klik hier om direct een afspraak te maken.

 

Zie ook:

Bouwkundige keuring Eindhoven

Bouwkundige keuring Breda

Wat onze klanten zeggen

Maurits Veldhuis

Laat Mijn Team U Helpen Met een Bouwkundige Keuring in Tilburg

Voorkom onaangename verrassingen en bescherm uzelf met een professionele bouwkundige keuring Tilburg.

Ons team van ervaren experts staat klaar om uw (aanstaande) woning grondig te inspecteren.

Laat Mijn Team U Helpen Met een Bouwkundige Keuring in Tilburg

Voorkom onaangename verrassingen en bescherm uzelf met een professionele bouwkundige keuring Tilburg.

Ons team van ervaren experts staat klaar om uw (aanstaande) woning grondig te inspecteren.

Het keuringsproces starten

Bij WoonKeur gaan we altijd voor transparantie en duidelijkheid. Ons keuringsproces in 3 heldere stappen:

1. Afspraak maken

Neem contact met ons op en samen met u plannen we zo snel mogelijk een afspraak in.

2. De inspectie

Op de afgesproken dag voeren we een grondige inspectie uit, het liefst samen met u, maar dat is niet verplicht.

3. Rapportage

U ontvangt binnen enkele dagen het gedetailleerde rapport met bevindingen en aanbevelingen.

      

Bouwkundige keuring Kosten

€ 425,- inclusief BTW (tot 500 m³)

 

DIRECT AANVRAGEN

      

Over WoonKeur

WoonKeur staat voor ongeëvenaarde bouwkundige zekerheid. Met een mix van diepgaande expertise, passie en een scherp oog voor detail, bieden we topklasse inspecties die uw verwachtingen overtreffen. Bij ons is uw vastgoed in de beste handen, gegarandeerd door tienduizenden tevreden klanten door heel Nederland. Kies voor de zekerheid en kwaliteit van WoonKeur.

 

MEER LEREN

bouwkundig inspecteur

Woning Kopen?

Bouwkundige Keuring!

Koop geen kat in de zak, kies voor zekerheid bij het aankopen van uw nieuwe woning.

      

Wilt u een bouwkundige keuring in Tilburg?

Hey, wij zijn WoonKeur. Wij voeren bouwkundige keuringen in Tilburg uit en stellen energielabels op door heel Nederland. Bent u onze volgende klant?

 

AFSPRAAK MAKEN

bouwkundige keuring certificeringen

      

Wilt u een bouwkundige keuring in Tilburg?

Hey, wij zijn WoonKeur. Wij voeren bouwkundige keuringen in Tilburg uit en stellen energielabels op door heel Nederland. Bent u onze volgende klant?

 

AFSPRAAK MAKEN