Bouwkundig onderzoek

Bouwkundig onderzoek

Wilt u het zekere voor het onzekere nemen voordat u een woning of pand gaat (ver)kopen? Tijdens een bouwkundig onderzoek worden eventuele verborgen gebreken in een woning door onze ervaren specialisten opgespoord en geanalyseerd. Hiermee voorkomt u verrassingen en hoge kosten achteraf. Wij helpen u graag bij het realiseren van een bouwkundig onderzoek!

Wat is een bouwkundig onderzoek?

Een bouwkundig onderzoek omvat een samenvatting van de kostenramingen, een overzicht van de beoordeling van de bouwdelen, uitgebreide informatie over geconstateerde gebreken en een bijlage voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Op basis van het bouwkundig onderzoek wordt een duidelijk bouwkundig rapport opgesteld. In het bouwkundig rapport worden alle bevindingen in zeer begrijpelijke taal beschreven en voorzien van foto’s. Het rapport voldoet tevens aan de eisen die gesteld zijn door de Nationale Hypotheek Garantie.
WoonKeur
WoonKeur

Kosten bouwkundig onderzoek

Een bouwkundig onderzoek heeft dezelfde tarieven als een bouwkundige keuring. De kosten van een bouwkundig onderzoek zijn dan ook onderverdeeld in twee categorieën. Een bouwkundig onderzoek voor particulieren kost €325,- inclusief btw en geeft inzicht in de technische staat van een woning. Een bouwkundig onderzoek voor bedrijven kost €375,- exclusief btw. Hierbij wordt het hele bedrijfspand gecontroleerd op eventuele gebreken.

Wat onze klanten van WoonKeur vinden

Hoe lang duurt een bouwkundig onderzoek?

Maar hoe lang zijn onze specialisten bezig met het bouwkundig onderzoek? Net zoals bij de bouwkundige keuring kosten varieert de tijd van huis tot huis. Hoe groter het huis, hoe langer het onderzoek duurt. Hoe kleiner het huis, hoe sneller onze specialisten klaar zijn. Als een huis beschikt over een goede conditie en er weinig gebreken zijn is het mogelijk dat het onderzoek binnen 1 uur uitgevoerd kan worden. Zijn er meer gebreken of is het een groot huis? Dan kan het bouwkundig onderzoek in een woning meer dan 2 uur in beslag nemen. De specialisten van WoonKeur doen er alles aan om het bouwkundig onderzoek in de woning snel, efficiënt en professioneel uit te voeren.
 Bouwkundige keuring voor bedrijven
Bouwkundige keuring voor bedrijven

Wanneer een bouwkundig onderzoek uit laten voeren?

U kunt ervoor kiezen om het bouwkundig onderzoek in de woning voor het verstrijken van de wettelijke bedenktijd of binnen 10 dagen na het verstrijken van de wettelijke bedenktijd uit te laten voeren. Kiest u ervoor om het bouwkundig onderzoek binnen 10 dagen na het verstrijken van de wettelijke bedenktijd uit te voeren? Dan wordt er afgesproken dat de overeenkomst kan worden ontbonden als het herstel van gebreken en direct noodzakelijk onderhoud een afgesproken bedrag overschrijdt. Dit afgesproken bedrag ligt rond de €5000,- aan constructieve gebreken.

Laat direct een bouwkundig onderzoek uitvoeren

Onze ervaren en gepassioneerde inspecteurs helpen u met uw bouwkundige vraagstuk.

Onze Partners