In dit artikel gaan wij u uitleggen wat een bouwkundige keuring Zaandam nou eigenlijk is. Wij zullen proberen om u duidelijk te maken of een bouwkundige keuring Zaandam is wat u nodig heeft of misschien wel helemaal niet nodig heeft.

Presentatie voor bouwkundige keuring Zaandam

Wat is bouwkundige keuring Zaandam?

Een bouwkundige keuring ook wel een bouwtechnische keuring genoemd geeft u inzicht in de bouwkundige staat van een woning, bedrijfspand of elk ander soort vastgoed. In dit artikel zullen we even focussen op een bouwtechnische keuring voor particuliere woningen.

Mocht u informatie willen over ander type vastgoed bezoek dan onze homepage.

In dit artikel worden de termen ‘bouwkundige keuring’ en ‘bouwtechnische keuring’ als synoniemen gebruikt en hebben dus dezelfde betekenis.

Tijdens een Zaandam bouwkundige keuring zal een bouwkundig inspecteur door middel van een visuele inspectie met of zonder u (wat u het beste uitkomt) door de woning als een soort Sherlock Holmes opzoek gaan naar eventuele gebreken in de woning.

Na afloop van de bouwkundige inspectie stelt de bouwkundig inspecteur voor u een bouwkundig rapport op waarin u alle door de bouwkundig adviseur gevonden geconstateerde gebreken treft.

Hierbij maken wij een schatting van de direct kosten en de niet directe kosten, voor het herstellen van de verborgen gebreken en achterstallig onderhoud, samen met wat bouwkundig advies.

Kortom, een bouwkundig adviseur geeft u een overzicht van de technische staat van de woning en maakt hiervoor een bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig inspecteur in kruipruimte

Lokale expert voor bouwkundige keuring in Zaandam

Uiteraard gaat u opzoek naar een bouwkundig expert met veel ervaring in het opstellen van een bouwtechnische keuring. Echter, het is belangrijk dat de bouwkundig inspecteur ook ervaring heeft in de regio Zaandam.

Niet elke standaard ervaren bouwkundig inspecteur kan zomaar even een goeie keuring uitvoeren in de regio Zaandam. Zorg dat u dus de bouwkundige keuring Zaandam laat uitvoeren door een lokale expert.

Alleen actief in Zaandam?

Zeker niet. Wij zijn niet alleen actief in Zaandam. Wij zijn actief door heel Nederland, en ook Zaandam. Bekijk ook eens onze pagina voor een bouwkundige keuring in de regio Amsterdam.

Wat kan ik met een bouwkundig rapport?

Zoals hierboven uitgelegd ontvangt u naar aanleiding van een bouwkundige keuring Zaandam een bouwkundig rapport waarin te technische staat en de geconstateerde gebreken tijdens de keuring, door een van de lokale bouwkundige inspecteurs, duidelijk uit één is gezet.

Na de bouwkundige inspectie ontvangt u gebruikelijk binnen een aantal werkdagen het bouwkundig rapport. Het is allereerst belangrijk om te weten dat veel bouwkundig inspecteurs standaard een rapport maken voor de nationale hypotheek garantie.

In sommige gevallen vereisen financiële instellingen in Zaandam een NHG-rapport, geef dit voor zekerheid van te voren aan bij het maken van de afspraak zodat u niet achteraf alsnog kosten moet maken om dit te regelen.

rapport icon

Ontbindende voorwaarde

Een veel voorkomende reden voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring Zaandam is omdat in ontbindende voorwaarden tegenwoordig vaak meegenomen is dat een koopovereenkomst door een koper kan worden ontbonden naar aanleiding van een bouwtechnische keuring.

Vaak word er door de koper en verkoper een maximum bedrag overeengekomen aan verwachten kosten voor het herstellen van eventuele gebreken of achterstallig onderhoud.

Mocht het geconstateerde bedrag voor het herstellen van de gebreken naar aanleiding van een bouwtechnische inspectie hoger zijn dan is afgesproken dan mag een koper beroep doen op ontbindende voorwaarden en de koopovereenkomst ontbinden.

In veel gevallen zien we dat een koop niet direct wordt geannuleerd maar dat partijen met elkaar in onderhandeling gaan naar aanleiding van de bouwkundige keuring Zaandam.

Inzicht in bouwkundige staat

Zoals u zelf ook wel had kunnen bedenken. Door het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Zaandam krijgt u inzicht in de bouwkundige staat van de woning die u eventueel gaat kopen. Dit zorgt ervoor dat u met ogen open weet wat u koopt met vertrouwen uw mogelijk wel nieuwe kan gaan bewonen.

Bij ons staat transparantie voorop. Hierom vinden wij het wel belangrijk om te vermelden dat bouwkundige keuringen u niet volledig zullen behoeden van alle soort eventuele gebreken. Het werk van de bouwkundig inspecteur blijft altijd een visuele inspectie en heeft dus altijd zijn beperkingen.

Vaak zal er bij onzekerheid naar aanleiding van de visuele keuring door ervaren bouwkundig inspecteurs een nader onderzoek van een bepaald element worden geadviseerd.

bouwkundig expert

Wat bekijkt een bouwkundig inspecteur?

Als het is gelukt om in de overvloed aan bouwkundig inspecteurs een echte topper te vinden dan staat u al 1-0 voor. De markt van bouwtechnische keuringen is niet meer wat het is geweest.

Iedereen kan zomaar besluiten bouwkundige keuringen uit te voeren zonder dat de kwaliteit hiervan gewaarborgd is.

Let dus goed op wie u inschakelt! Goedkoop kan zomaar duurkoop zijn voor uw nieuwe droomwoning. Kies dus gewoon voor zekerheid en kies voor WoonKeur. 😉

We gaan er dus even vanuit dat u een betrouwbare partij heeft gevonden voor uw bouwtechnische keuring en dat de keuring vakkundig uitgevoerd wordt. In dit geval zal er tenminste voor u gekeken worden naar:

  • Fundering
  • Dakbedekking
  • Kozijnen
  • Vloeren
  • Riolering
  • Kruipruimte
  • Kwaliteit van een verbouwing

Uiteraard zijn dit maar een paar van de vele punten waarnaar gekeken moet worden tijdens een bouwkundige keuring Zaandam. Kortom een bouwtechnische keuring geeft inzicht. Maar u weet hierdoor nog niet alles!

when

Wanneer een bouwtechnische keuring Zaandam laten uitvoeren?

We kunnen hier lang en breed over schrijven. Maar het is heel simpel. Wij adviseren gewoon altijd voor u een woning koopt een bouwkundige keuring uit te laten voeren. En tuurlijk er zijn allemaal redenen te bedenken waarom het zogenaamd niet nodig is etc. etc.

Maar even serieus. Gaat u EUR 395,- besparen bij een aankoop van voor veel mensen de grootste en belangrijkste aankoop van hun leven die waar u toch al meerdere honderdduizenden euro’s aan uit gaat geven?

Wij horen het wel vaker. Is die bouwkundige keuring Zaandam nou echt noodzakelijk? En ons antwoord is altijd, duh! Tuurlijk is een bouwkundige keuring in Zaandam noodzakelijk.

U koopt een huis! U koopt niet even een pak brood bij de supermarkt. Bij zo een grote aankoop wilt u toch wel dat u zoveel mogelijk informatie heeft om een zo goed mogelijke beslissing te maken?

En ja, er zijn inderdaad mensen die ondanks ons advies en alle alarmbellen toch besluiten geen bouwkundige keuring Zaandam uit te voeren. En ik zal u zeggen, dat kan een hoop narigheid met zich meebrengen.

Wat als ik geen bouwkundige keuring uitvoer?

En zo is het maar net. Denk daar eens over na. Wat nou als u die bouwtechnische keuring in Zaandam besluit over te slaan?

Wij hebben boeken vol horrorverhalen van mensen in Zaandam die hebben besloten toch geen inspecteur langs te laten komen om een rapportage op te stellen door een bouwkundige keuring in Zaandam, om er zeker van te zijn dat de woning die ze willen kopen wel in goede staat is.

Om maar een voorbeeld te noemen. Een tijdje geleden hebben wij een bouwtechnische keuring in Zaandam uiteindelijk niet uitgevoerd omdat meneer het toch wel iets te duur vond.

Drie keer raden… Hij belde ons een paar maanden na de aankoop op of wij niet alsnog een bouwkundige keuring konden uitvoeren omdat hij nu een geschil had met de verkopers van de woning. Want, de halve dakbedekking bleek helemaal rot te zijn.

En u raad het al. Meneer had geen poot om op te staan. Want hij had immers een onderzoek plicht en daar heeft hij niet aan voldaan. Eigen schuld dikke bult.

Wij hebben meneer gelukkig wat op weg kunnen helpen maar het gaat nu veel meer tijd en geld kosten (en niet te vergeten slapeloze nachten) om het probleem achteraf op te lossen.

Had hij maar die inspecteur laten komen en een aankoopkeuring uitgevoerd voor de woning in Zaandam…

Kosten voor bouwkundige keuring Zaandam

Simpel en duidelijk. Een tarief van EUR 395,- inclusief btw voor een woning tot 500m3. Voor woningen met een inhoud boven de 500m3 hanteren wij een meerprijs per extra 100m3.

Ook zijn er in sommige gevallen extra kosten verbonden aan de bouwkundige keuring Zaandam. Bijvoorbeeld wanneer een woning een ouderdomsclausule heeft. Bezoek hiervoor onze tarieven pagina op onze website.

spaarpot
kalender

Zaandam bouwkundige keuring uitvoeren?

Als u een onafhankelijk bouwkundige keuring in Zaandam wilt uit laten voeren door de aller-aller beste van heel Nederland heeft u natuurlijk maar keuze uit één partij die met kop en schouders uitsteekt boven de rest van de partijen.

WoonKeur is de #1 in Nederland voor uw bouwkundige keuring in Zaandam. Laat u dus niet met mooie praatjes en misschien zelfs lager tarieven binnenhalen door een andere partij die u van alles belooft maar achteraf niets nakomt. Kies voor transparantie en zekerheid en kies voor WoonKeur.

Klikt hier om een afspraak te maken of bel ons gewoon direct via: 085 13 04 920.

bouwkundige keuring in Zaandam