Hallo daar! 👋 Welkom bij WoonKeur, Uw Expert voor bouwkundige keuring Beverwijk.

Zoekt u een betrouwbare partner voor een bouwkundige keuring in Beverwijk? Dan bent u hier op de juiste plek! Heeft u vragen of wilt u een inspectie inplannen? Aarzel niet en neem hier contact met ons op. Wij staan klaar om u te ondersteunen.

Wouter

Bouwkundig inspecteur, WoonKeur

Bouwkundige keuring Beverwijk

Heb je jouw droomhuis in Beverwijk gevonden, dan geeft dat een enorm geluksgevoel. Het is wel verstandig om nuchter te blijven. De aankoop van een woning gaat immers bijna per definitie om een enorm bedrag. De pret is dan snel bedorven als je na aankoop verborgen gebreken ontdekt. Kies daarom voor een bouwkundige keuring Beverwijk vooraf.

Maar wat houdt zo’n bouwtechnische keuring nu precies in? Is het verplicht en wat is het beste moment? Waar kun je terecht voor een bouwkundige keuring in Beverwijk? De antwoorden op deze – en nog veel meer – vragen over een bouwkundige keuring Beverwijk en omstreken zoals bouwkundige keuring Haarlem zetten we voor je op een rij.

foto van skyline Beverwijk

Wat houdt een bouwkundige keuring precies in?

Een bouwkundige keuring Beverwijk – ook wel bouwtechnische keuring genoemd – houdt in één zin samengevat in, dat een deskundige de staat van de woning inspecteert. De deskundige, meestal een gespecialiseerde bouwkundige, maakt op basis van de inspectie een bouwkundig rapport. In het rapport staat welke gebreken naar voren kwamen. Er staat ook in wat de eventuele kosten zijn om de gebreken te verhelpen.

 

Wat controleert de bouwkundige?

Van kelder of kruipruimte tot zolder en dakconstructie en alles daar tussenin: de bouwkundig inspecteur gaat een lange lijst met aandachtspunten af. We noemen onder andere de bedrading, riolering, kozijnen en ramen, de cv-installatie en nog veel meer. Daarbij krijg je antwoord op vragen als: zijn er sporen van lekkage, verzakt de woning of zijn er andere tekenen van bouwkundige gebreken? Ook aan de buitenkant bekijkt de inspecteur het een en ander, zoals de staat van het metselwerk inclusief voegen, dakgoten en een eventuele berging of garage.

Je bent overigens niet verplicht bij de keuring aanwezig te zijn, maar het is natuurlijk wel handig. Je kunt dan bijvoorbeeld tijdens de inspectie al vragen stellen en toelichting vragen. Alleen jij ontvangt het bouwkundig rapport van de deskundige. Andere partijen zoals de verkoper of verkoopmakelaar dus niet. Je kunt er wel voor kiezen om het zelf te delen.

 

Is een bouwkundige keuring verplicht?

In veel gevallen is een bouwkundige keuring verstandig, maar in sommige gevallen is het zelfs verplicht. Bijvoorbeeld wanneer je kiest voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Ook komt het voor dat een taxateur een bouwkundig rapport sterk adviseert. Wanneer de taxateur bijvoorbeeld vaststelde dat de woning achterstallig onderhoud heeft.

 

De voordelen van een bouwkundige keuring

Een bouwtechnische keuring is in veel gevallen aan te raden. Niet alleen voor oude huizen; slecht onderhoud of slecht uitgevoerde verbouwingen, kunnen ook in nieuwere woningen onzichtbare, maar ernstige gevolgen hebben. Het gaat natuurlijk niet alleen om verborgen gebreken. Soms zie je al tijdens de inspectie scheuren in de muren of sporen van lekkage.

Het belangrijkste voordeel van een bouwkundige keuring is dat je met het rapport in handen een prima beeld hebt, van de bouwkundige staat van de woning. En dat je precies weet wat je moet investeren om de woning in perfecte staat te krijgen. Ook sta je sterker om een goed onderbouwd, realistisch bod te doen – of er juist van af te zien.

 

Wat staat er allemaal in een bouwkundig rapport?

Het rapport bevat de bevindingen van de inspecteur in de vorm van foto’s, toelichting en een kostenoverzicht. Het kostenoverzicht bestaat uit verschillende soorten kosten:

  • Directe kosten: kosten die je op korte termijn moet maken. Bijvoorbeeld om verdere schade te voorkomen, of voor de veiligheid van de woning.
  • Kosten op termijn: kosten die je niet direct hoeft te maken, maar waarmee je wel de komende vijf jaar rekening moet houden.
  • Kosten voor woningverbetering: kosten voor werkzaamheden die niet bouwtechnisch noodzakelijk zijn, maar waarmee je wel het comfort en/of het energieverbruik van je nieuwe woning verbetert.

 

Wat is het beste moment voor een bouwkundige keuring?

Er zijn drie momenten waaruit je kunt kiezen om een bouwkundige keuring te doen. Overleg eventueel met de verkopende partij wat het beste moment is.

  • Voor het bieden. Je hebt dan meer zekerheid dat je niet te hoog biedt. Spreek wel af met de verkoper of verkoopmakelaar dat ze de woning niet snel in de tussentijd aan een ander verkopen.
  • Tussen het bereiken van mondelinge overeenstemming en het tekenen van de koopovereenkomst. Hier geldt hetzelfde als bij de vorige optie: denk eraan dat zolang er geen getekende koopovereenkomst is, de verkoper de woning aan een ander mag verkopen.
  • Na het tekenen van de koopovereenkomst. Het voordeel van deze optie is, dat je zeker weet dat de verkoper de woning niet meer aan een ander kan verkopen. Daarnaast is het zo dat in de koopovereenkomst in principe altijd de clausule staat: onder voorbehoud van bouwkundige keuring. Anders gezegd: je mag de koop ontbinden, als uit het rapport te hoge herstelkosten blijken. Dit voorbehoud heeft vaak wel een einddatum. Zorg dus dat je de inspectie op tijd laat uitvoeren.

Een verkoper is trouwens niet verplicht toestemming te geven voor een bouwkundige keuring. Maar als een verkoper weigert, wekt dat natuurlijk wel wat argwaan op.

 

Wat doe je als de keuring gebreken aantoont?

Stel nu dat na de bouwkundige keuring die ideale woning in Beverwijk ineens niet meer zo perfect lijkt? Of als de herstelkosten een voor jou te hoog bedrag vormen? Je hebt dan de volgende opties:

Vond de inspectie plaats vóór het tekenen van de koopovereenkomst?

  • Je kunt afzien van de aankoop van de woning
  • Je kunt de uitkomst van de bouwkundige keuring gebruiken, om opnieuw te onderhandelen.

Heb je de koopovereenkomst al getekend? Inclusief het voorbehoud van bouwkundige keuring? Kijk dan naar het bedrag dat in de koopovereenkomst is vermeld, over de maximale kosten voor direct noodzakelijk onderhoud:

  • Blijkt uit de bouwkundige keuring dat de directe kosten hoger zijn? Dan kun je de koop ontbinden.
  • Is het bedrag lager, maar wel hoger dan wat je zelf in gedachten had? Dat is helaas niet voldoende reden om de koop te ontbinden. Extra tip: denk van tevoren goed na over de maximale directe kosten die je in de koopovereenkomst op wilt nemen.

 

Waar kun je terecht voor een bouwkundige keuring in Beverwijk?

Veel vraag, weinig aanbod, stijgende rente; in de huidige omstandigheden is het al lastig genoeg jouw ideale nieuwe huis te vinden. Heb je een woning in Beverwijk gevonden, dan wil je graag snel handelen. Maar je wil ook met beide benen op de grond blijven, en niet veel geld betalen voor een huis met – verborgen – gebreken. Wil je een bouwkundige keuring Beverwijk laten uitvoeren? Neem dan contact op met WoonKeur. Bouwkundige inspecties zijn ons specialisme. Anders gezegd: het is het enige dat we doen en we zijn er dan ook erg goed in.

 

Bouwkundige keuring Beverwijk aanvragen bij WoonKeur

Een bouwkundige keuring in Beverwijk door WoonKeur betekent een inspectie door de allerbeste deskundigen uit de branche. We onderscheiden ons met haarscherpe inspecties, waarmee we onze klanten al miljoenen aan onvoorziene kosten bespaarden. Ook jou besparen we graag een hoop geld en ellende, door het vakkundig inspecteren van de woning die je op het oog hebt.

Wil jij zeker weten dat jouw droomwoning in Beverwijk geen verborgen gebreken heeft? En als er wel gebreken zijn, een helder en compleet overzicht krijgen van de herstelkosten? Neem dan direct contact met ons op. Een eerst adviesgesprek is altijd gratis!

Prijs

€ 425,- inclusief BTW

bouwkundige keuring Beverwijk certificeringen

Bouwkundige Keuring Beverwijk Uitvoeren?

Hey, wij zijn WoonKeur. Wij zijn vastberaden om iemand in Beverwijk bouwkundig inzicht te bieden middels een bouwkundige keuring. De enige vraag is, wordt u het?

Bouwkundige Keuring Beverwijk Uitvoeren?

Hey, wij zijn WoonKeur. Wij zijn vastberaden om iemand in Beverwijk bouwkundig inzicht te bieden middels een bouwkundige keuring. De enige vraag is, wordt u het?