bouwkundige-keuring-voor-bedrijven

Kosten bouwkundige keuring

Heeft u een woning of bedrijfspand op het oog en wilt u een bouwkundige keuring laten uitvoeren voordat u overgaat tot de aankoop? Bij WoonKeur kunt u terecht voor gespecialiseerde bouwkundige keuringen als particulier of bedrijven. Maar wat zijn de bouwkundige keuring kosten?

Wat kost een bouwtechnische keuring?

Maar wat kost een bouwtechnische keuring dan eigenlijk? Om het voor u zo duidelijk mogelijk te maken hebben wij de kosten bouwkundige keuring opgedeeld in twee categorieën.Wilt u een bouwkundige keuring laten uitvoeren in het huis dat u op het oog heeft? Dan valt uonder de categorie bouwkundige keuring voor particulieren. Deze bouwkundige keuring geeftinzicht in de technische staat van de woning en kost 325,- inclusief btw. Wilt u inzicht krijgenin de technische staat van een bedrijfspand? Dan komt u in aanmerking voor de bouwkundige keuring voor bedrijven. Deze bouwkundige keuring kost 375,- exclusief btw.
Bouwkundige keuring voor bedrijven
Bouwkundige keuring voor bedrijven

Bouwkundige keuring of meeloopkeuring?

Naast de bouwkundige keuring voor particulieren en bedrijven kunt u bij ons ook terecht vooreen meeloopkeuring. Een meeloopkeuring voor particulieren kost 250 inclusief btw. De meeloopkeuring is dan ook voordeliger dan een bouwkundige keuring, maar hoe kan dat? Bij een bouwkundige keuring voor particulieren en bedrijven krijgt u standaard een bouwkundig rapport toegestuurd. Bij een meeloopkeuring gaat u samen met één van onze specialisten de hele woning door om deze te analyseren en eventuele gebreken op te sporen. Na afloop krijgt u geen bouwkundig rapport, maar staat onze specialist u graag te woord en krijgt u hierbij deskundig advies.

Wat onze klanten over ons zeggen

Kosten bouwkundige keuring aftrekbaar

Het is dan ook goed om te weten of de kosten van bouwkundige keuring aftrekbaar zijn. Een bouwkundige keuring is aftrekbaar van de belasting als het bouwkundig rapport aangevraagd wordt bij de aankoop, verbetering of onderhoud van een woning. Het zou ook kunnen dat een bouwkundige keuring verplicht is. Bijvoorbeeld als de noodzakelijke kosten minstens 10% van de verkoopwaarde bedragen, er naar aanleiding van het taxatierapport een bouwkundig onderzoek wordt geadviseerd of wanneer een appartement uit het bouwjaar 1940 of eerder nog niet gerenoveerd is. Als uw woning aan één of meerdere voorwaarden voldoet is de bouwkundige keuring aftrekbaar van de belasting.

Kosten na bouwkundige keuring

Na de bouwkundige keuring kan het zijn dat de woning een aantal gebreken heeft. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de woning geen gebreken heeft en dat u over kunt gaan tot de aankoop. De kosten na een bouwkundige keuring kunnen dan ook variëren. Als u kiest voor een bouwkundige keuring als particulier of bedrijf krijgt u altijd een duidelijk bouwkundig rapport. Dit zorgt ervoor dat u kunt inzien wat de eventuele kosten na een bouwkundige keuring zijn.

Onze werkwijze

1. Afspraak maken

Door ons te bellen via 085 13 04 920, plant u direct een afspraak bij ons in.

2. Inspectie uitvoeren

Onze bouwtechnische inspecteur voert de keuring uit op locatie bij de door u opgegeven woning.

3. Rapportage uitwerken

Nadat onze inspecteur bij u is geweest zal onze expert het rapport op kantoor voor u inzichtelijk en helder uitwerken.

4. Rapport ontvangen

U ontvangt binnen twee werkdagen na het voldoen van onze factuur, het rapport in uw mailbox. 

Bouwkundige keuring laten uitvoeren door WoonKeur

Wilt u met een goed gevoel uw woning kopen of verkopen en het zekere voor het onzekere nemen? Dan kunt u bij WoonKeur terecht voor een kwalitatieve bouwkundige keuring. Wilt u meer weten over de bouwkundige keuring kosten of wilt u direct een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op via 085 13 04 920 of mail naar info@woon-keur.nl.
.

UITGEBREIDE BOUWTECHNISCHE KEURING

Waarop letten wij tijdens een bouwtechnische keuring?

Tijdens een bouwtechnische keuring letten wij onder andere op:

 • Fundering
 • Kelder en kruipruimte
 • Vloerconstructies
 • Trappen
 • Dakconstructies
 • Buitengevel
 • Schilderwerk
 • Sanitair en keuken
 • Binnenmuren, -deuren en -kozijnen
 • Buitenkozijnen, beglazing, hang- en sluitwerk
 • Gas-, drinkwater-, en vuilwaterinstallaties
 • Elektrische installaties
 • Verwarmingsinstallaties
 • Goten en hemelwaterafvoeren
 • Ventilatievoorzieningen
 • Bijgebouwen

Laat direct een bouwtechnische keuring uitvoeren

Onze ervaren en gepassioneerde keurders helpen u met de aankoop of verkoop van uw woning.

Onze Partners