Als ondernemer houdt u zich natuurlijk het liefst bezig met de kernactiviteiten van het bedrijf. Het gevolg daarvan is dat het onderhoud van een bedrijfspand niet de aandacht krijgt die het nodig heeft. Toch kan achterstallig onderhoud aan uw bedrijfspand vervelende gevolgen met zich meebrengen, waar u absoluut niet op zit te wachten. Maar wat zijn de gevolgen van achterstallig onderhoud? En heeft dit invloed op de bedrijfsactiviteiten? U leest alles over planmatig onderhoud in dit artikel.

 

Voorkom onverwacht hoge kosten

Als u staat voor de keuze – een bedrijfspand onderhouden of wachten op schade – kiest u natuurlijk voor planmatig onderhoud. Een goed onderhouden bedrijfspand oogt niet alleen professioneler, u verlengt hiermee ook nog eens de economische levensduur. Dit houdt simpelweg in dat een pand – door middel van planmatig onderhoud voor bedrijven – zijn waarde behoudt. Er zijn dan ook een aantal aspecten die goed onderhouden moeten worden om onverwacht hoge kosten te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het dak, sluitwerk op deuren en ramen, de gevel en isolatie. Zodra u bovenstaande onderdelen regelmatig laat inspecteren, voorkomt u dure reparaties in de toekomst.

 

Gevolgen van slecht onderhoud aan uw bedrijfspand

Maar heeft slecht onderhoud ook invloed op de bedrijfsactiviteiten? Ja, zeker! Het zorgt op den duur niet alleen voor kostbare herstellende werkzaamheden, u kunt er ook een hoop inkomsten door mislopen. Stel dat er sprake is van een waterlekkage in uw bedrijfspand en u heeft een productiebedrijf. Door deze waterlekkage kan het zijn dat de hoofdkraan is afgesloten, waardoor u de hele productie stil moet leggen. Maar ook bij sectoren waar er voornamelijk achter de computer gewerkt wordt, kan achterstallig onderhoud de werkzaamheden belemmeren. Als er ergens kortsluiting ontstaat waardoor het hele elektriciteitsnetwerk plat komt te liggen, kunnen de medewerkers niet verder met hun dagelijkse werkzaamheden. Kortom: genoeg redenen om een bedrijfspand regelmatig te laten onderhouden. Met de nadruk op ‘laten onderhouden’.

 

Meerjarenonderhoudsplan bedrijfspand aanvragen bij Woonkeur

Bent u op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf dat u inzicht geeft in de technische staat van uw bedrijfspand? Voorkom gebreken en hoge kosten door een meerjarenonderhoudsplan bedrijfspand bij Woonkeur aan te vragen. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent en beschermt u zichzelf tegen onvoorziene kosten. Planmatig onderhoud voor bedrijven is iets wat bovenaan uw prioriteitenlijst moet staan. U kunt dit met een gerust hart aan onze specialisten overlaten. Woonkeur is niet voor niets #1 op het gebied van bouwkundige inspecties in Nederland!