Hallo daar! 👋 Welkom bij WoonKeur, Uw Expert voor energielabels.

Zoekt u een betrouwbare partner voor een energielabel voor uw woning? Dan bent u hier op de juiste plek! Heeft u vragen of wilt u een opname inplannen? Aarzel niet en neem hier contact met ons op. Wij staan klaar om u te ondersteunen.

Maurits Veldhuis

Hoofdinspecteur, WoonKeur B.V.

Energielabel Woning (EP-W)

Onze Diensten / Energielabel

bouwkundige keuring

Energielabel woning

In Nederland is het vermelden van een energielabel bij de verkoop of verhuur van een woning niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook een slimme zet. Dit label speelt een sleutelrol in het benadrukken van de duurzaamheid van de woning, waardoor potentiële kopers of huurders de energie-efficiëntie van verschillende woningen gemakkelijk kunnen vergelijken

Wat onze klanten zeggen

Bij verkoop of verhuur

Het energielabel, een essentiële vereiste bij de verkoop of verhuur van uw woning, is een uitgebreide weergave van de energiezuinigheid, bepaald door aspecten als isolatie, verwarmingssystemen, ventilatie, en het gebruik van duurzame energiebronnen. Dit label, met classificaties van G (zeer energie-onzuinig) tot A++ (zeer energiezuinig), biedt een diepgaand inzicht in de energieprestaties van de woning, wat cruciaal is voor zowel milieubewustzijn als economische efficiëntie.

Maurits Veldhuis

Laat Mijn Team U Helpen Met een Energielabel

Voorkom onaangename boetes bij verkoop of verhuur en laat een energielabel afmelden.

Ons team van ervaren experts staat klaar een energielabel voor uw woning te regelen.

Laat Mijn Team U Helpen Met een Energielabel

Voorkom onaangename boetes bij verkoop of verhuur en laat een energielabel afmelden.

Ons team van ervaren experts staat klaar een energielabel voor uw woning te regelen.

Hoe krijgt u een beter energielabel?

Wilt u een beter energielabel voor uw woning? Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen, zoals het verbeteren van isolatie, het installeren van energiezuinige verwarmingssystemen, het gebruik van zonnepanelen, en het optimaliseren van de ventilatie. Onze dienst biedt niet alleen een beoordeling van uw huidige label, maar geeft ook aanvullend advies om effectieve maatregelen te identificeren die passen bij uw specifieke situatie, zodat u uw energielabel kunt verbeteren.

  Even tussendoor!

  Mocht u tijdens het lezen van deze pagina nog vragen hebben of direct een afspraak willen inplannen dan sta ik u graag te woord! U kunt mij bellen via: 085 13 04 920 of mailen via: denice@woon-keur.nl.

  Denice

  Allround office manager, WoonKeur B.V.

  Voordelen van een goed energielabel

  Het hebben van een goed energielabel brengt aanzienlijke voordelen met zich mee:

  • Meer Bewustzijn van Energiebesparing: Door inzicht in het energielabel wordt u zich meer bewust van de mogelijkheden om energie te besparen.
  • Verhoogde Woningwaarde: Een beter energielabel kan de (verkoop)waarde van uw woning verhogen.
  • Subsidies voor Verbetering: Vaak zijn er subsidies beschikbaar voor het verbeteren van uw energielabel, wat de kosten vermindert.

  Landelijke dekking

  Met een landelijke dekking van noord tot zuid en van oost tot west, bieden de EP-Adviseurs van WoonKeur diensten door heel Nederland. Dankzij hun verspreide woonlocaties, minimaliseren ze onnodige kilometers, wat resulteert in een efficiëntere en minder vervuilende service. Deze aanpak zorgt voor lokale expertise met een milieuvriendelijke insteek.

  Een energielabel is verplicht wanneer je een woning gaat verkopen of verhuren!

   

  Dit kost een energielabel

  Het verkrijgen van een energielabel voor uw woning heeft een basisprijs van € 325,- inclusief BTW, geldig voor woningen tot 500m³. Voor elke extra 100m³ is er een meerprijs van € 25,-. WoonKeur biedt scherpe tarieven, vooral voor verhuurders, bulkopdrachten en grote of bijzondere objecten, met de mogelijkheid voor een op maat gemaakte offerte. Voor specifieke prijsinformatie kunt u een e-mail sturen naar info@woon-keur.nl of gewoon even bellen via: 085 13 04 920.

  Van afspraak tot energielabel

  Bij WoonKeur gaan we altijd voor transparantie en duidelijkheid. Ons traject van afspraak tot energielabel in 3 heldere stappen:

  

  1. Afspraak maken

  Neem contact met ons op en samen met u plannen we zo snel mogelijk een afspraak in.

  

  2. Opname

  Op de afgesproken dag komen wij bij u langs en nemen we razendsnel het energielabel op.

  

  3. Energielabel

  U ontvangt binnen 72 uur de energielabel in uw mail.

  Energielabel Nodig? Neem contact op!

  Een betrouwbaar energielabel is essentieel bij de verkoop of verhuur van uw woning en kan veel toekomstige zorgen wegnemen. Het hebben van een nauwkeurig en gedetailleerd energielabel geeft u en potentiële kopers of huurders helderheid over de energie-efficiëntie van de woning. Het is een geruststellende gedachte om te weten dat uw woning energiezuinig is, wat bijdraagt aan een duurzame toekomst en mogelijk financiële voordelen.

  Voor een professioneel en betrouwbaar energielabel, laat WoonKeur uw partner zijn. Neem contact op via 085 – 13 04 920, stuur een e-mail naar info@woon-keur.nl of maak direct een afspraak.

   

  Veelgestelde vragen

  Is het verplicht om het energielabel al in de verkoop/verhuuradvertentie te vermelden?

  Ja, vanaf 1 januari 2022 is het in Nederland wettelijk verplicht om de energielabel-klasse te vermelden in commerciële advertenties bij de verkoop of verhuur van een woning. Als particuliere woningverkoper riskeert u een boete van € 435,- als je het definitieve energielabel niet vermeldt. Voor bedrijven kan deze boete oplopen tot € 860,-. In 2021 werd het ontbreken van een energielabel tijdelijk gedoogd vanwege een tekort aan energieprestatie adviseurs.

  Ik heb al een energielabel voor mijn woning. Kan ik dat ook gebruiken?

  Sinds 1 januari 2021 is een officieel, volgens de NTA8800 methode vastgesteld, energielabel verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering van een woning.

  Vanaf 1 januari 2022 geldt bovendien de verplichting om de energieprestatie indicator, de zogenaamde energielabelklasse, te vermelden in advertenties in commerciële media bij de verkoop of verhuur van een woning of utiliteitsgebouw.

  Hoe gaat het vaststellen van het energielabel in zijn werk?

  Tijdens een bezoek neemt onze energieprestatie adviseur de benodigde gegevens op, volgens de vastgestelde richtlijnen, om een energieprestatieberekening te maken. Deze gegevens worden vervolgens uitgewerkt in een speciaal softwaresysteem voor de officiële berekeningen.

  Na het afronden van deze berekeningen en de verwerking van de gegevens, registreert de adviseur het energielabel in de centrale landelijke database. U ontvangt uw energielabel via e-mail, wat een efficiënte en nauwkeurige afhandeling van het proces garandeert.

  Wat is de doorlooptijd voor het Energielabel?

  De tijd van aanvraag tot ontvangst van uw energielabel bedraagt ongeveer 5 tot 10 werkdagen, afhankelijk van de regio. De procedure verloopt als volgt: Na uw online aanvraag plannen we een telefonische afspraak. Onze Energieadviseur bezoekt u op de afgesproken tijd. Binnen 72 uur (op werkdagen) na het bezoek ontvangt u digitaal het energielabel via e-mail, wat zorgt voor een snelle en efficiënte afhandeling van het proces.

  Op welk moment kan ik het beste een energielabel aanvragen?

  Als u besluit uw woning te verkopen of te verhuren, is het aan te raden om zo snel mogelijk een energielabel aan te vragen. Dit label is wettelijk verplicht, dus door het vroegtijdig aan te vragen, kunt u zonder vertraging starten met de verkoop of verhuur van uw woning. Een proactieve aanpak zorgt ervoor dat alles soepel en conform de regelgeving verloopt.

  Ik heb het energielabel ontvangen maar er staan vreemde meldingen op. Hoe kan dat?

  Consumenten hebben na ontvangst vaak vragen over het energiecertificaat, omdat het door de overheid is opgesteld en generieke informatie bevat die niet altijd relevant is voor elke specifieke situatie. Helaas kan WoonKeur tekstueel niets aan dit certificaat veranderen. Dit benadrukt het belang van het begrijpen van de standaard aard van dergelijke documenten.
        

  Energielabel Kosten

  € 325,- inclusief BTW (tot 500 m³)

   

  DIRECT AANVRAGEN

        

  Over WoonKeur

  WoonKeur staat voor ongeëvenaarde zekerheid. Met een mix van diepgaande expertise, passie en een scherp oog voor detail, bieden we topklasse inspecties die uw verwachtingen overtreffen. Bij ons is uw vastgoed in de beste handen, gegarandeerd door tienduizenden tevreden klanten door heel Nederland. Kies voor de zekerheid en kwaliteit van WoonKeur.

   

  MEER LEREN

  bouwkundig inspecteur

  Woning Verkopen of Verhuren?

  Energielabel!

  Voorkom een boete en regel een energielabel alvorens u een woning verkoopt of verhuurt.

        

  Wilt u een Energielabel?

  Hey, wij zijn WoonKeur. Wij voeren bouwkundige keuringen uit en stellen energielabels op door heel Nederland. Bent u onze volgende klant?

   

  AFSPRAAK MAKEN

  bouwkundige keuring certificeringen

        

  Wilt u een Energielabel?

  Hey, wij zijn WoonKeur. Wij voeren bouwkundige keuringen uit en stellen energielabels op door heel Nederland. Bent u onze volgende klant?

   

  AFSPRAAK MAKEN