Hallo daar! 👋 Welkom bij WoonKeur, Uw Expert voor een NEN 2580 Inmeting.

Zoekt u een betrouwbare partner voor een NEN 2580 inmeting? Dan bent u hier op de juiste plek! Heeft u vragen of wilt u een meting inplannen? Aarzel niet en neem hier contact met ons op. Wij staan klaar om u te ondersteunen.

Maurits Veldhuis

Hoofdinspecteur, WoonKeur B.V.

NEN 2580 Inmeten

Onze Diensten / NEN 2580

NEN 2580

Bij het kopen of verkopen van een woning zijn nauwkeurige metingen essentieel. Vraagt u zich af hoeveel bruikbare ruimte u echt heeft? Met onze NEN 2580 metingen krijt u een helder en betrouwbaar inzicht in de werkelijke oppervlakte en inhoud van uw woning. Geen verwarring meer over gemeenschappelijke ruimten of schuine wanden; met NEN 2580 weet u precies waar u aan toe bent. Dit biedt niet alleen duidelijkheid en zekerheid, maar ook de juiste informatie om potentiële kopers te overtuigen.

 

Wat is NEN 2580?

NEN 2580 is de Nederlandse norm voor het bepalen van de inhoud en oppervlakte van gebouwen. Het beschrijft diverse soorten oppervlakten die samen de totale inhoud en oppervlakte bepalen. Sinds 1 september 2010 zijn makelaars (LVO, VBO en NVM) verplicht om woningen en bedrijfspanden volgens deze norm in te meten.

 

Waarom Kiezen voor een NEN 2580 Meting?

Met een NEN 2580 meting wordt uw woning uiterst nauwkeurig ingemeten. Hierdoor weet u exact hoeveel bruikbare meters u gaat kopen of al bezit. Dit voorkomt verwarring over gemeenschappelijke ruimten, schuine wanden op zolder of de ruimte onder de trap. NEN 2580 biedt zekerheid en transparantie, wat de beslissing voor een bezichtiging vergemakkelijkt. Als u, uw huis wilt verkopen, heeft u altijd de juiste informatie om potentiële kopers te overtuigen.

Wat onze klanten zeggen:

Wat Wordt Er Precies Gemeten?

Bij woningen en bedrijfspanden wordt het gebruiksoppervlak gemeten, oftewel de nuttige ruimte achter de voordeur inclusief externe bergruimte. Er wordt onderscheid gemaakt tussen vier soorten gebruiksoppervlakten:

 

Gebruiksoppervlakte Wonen

Dit omvat de daadwerkelijke woonruimte tussen de muren, zoals woonkamer, slaapkamers, keuken, bijkeuken, werkkamer, toilet, badkamer, garderobekast, cv-ruimte en een zolder bereikbaar met een vaste trap.

 

Gebruiksoppervlakte Overige Inpandige Ruimte

Dit betreft ruimtes zonder woonfunctie, zoals een aangebouwde garage of een bergzolder die alleen bereikbaar is met een vlizotrap, en ruimtes met een hoogte tussen de 1,50 en 2 meter.

 

Gebruiksoppervlakte Gebouwgebonden Buitenruimte

Hieronder vallen dakterrassen, balkons of carports. Ook een terras op de fundering van de woning wordt in deze meting meegenomen.

 

Gebruiksoppervlakte Externe Bergruimte

Dit zijn schuurtjes en garages die los van het huis staan. Ze hebben geen woonfunctie, horen wel bij de woning, maar zijn alleen van buitenaf bereikbaar.

 

Hoe Gaat een NEN 2580 Meting in Zijn Werk?

Bij een NEN 2580 meting werken we systematisch van boven naar beneden. We beginnen bij de bovenste woonlaag en meten elke ruimte nauwkeurig op, inclusief eventuele externe bergruimtes. Per woonlaag bepalen we hoeveel meters in welke categorie vallen. Deze gegevens worden per categorie opgeteld en vastgelegd.

Het is essentieel dat deze meting zeer nauwkeurig wordt uitgevoerd en voldoet aan de wettelijke Nederlandse norm. Daarom is het belangrijk om een NEN 2580 meting altijd door een gespecialiseerd bureau te laten uitvoeren.

 

Prijzen voor een NEN 2580 Meting

Onze prijzen voor een NEN 2580 meting zijn gebaseerd op de grootte van het pand. Onderstaande tarieven zijn voor een rapport met meting vanaf tekening. Indien inmeten op locatie nodig is, komt er € 75,- extra bij:

  • Pand 0 t/m 100 m²: € 199,-
  • Pand 101 t/m 150 m²: € 249,-
  • Pand 151 t/m 200 m²: € 299,-
  • Pand 201 t/m 250 m²: € 349,-
  • Pand 251 t/m 300 m²: € 399,-
  • Pand boven de 300 m²: Op aanvraag

Heeft u meerdere woningen? Neem dan contact met ons op. Wij hanteren al vanaf 2 woningen een portefeuille korting.

 

Neem Contact Op

Wilt u zeker weten hoeveel bruikbare meters uw woning echt heeft? Neem vandaag nog contact met ons op voor een nauwkeurige en betrouwbare NEN 2580 meting. Bel naar 085 – 13 04 920, stuur een e-mail naar info@woon-keur.nl of klik hier om direct een afspraak te maken.

      

NEN 2580 Kosten

Vanaf € 199,- inclusief BTW

 

DIRECT AANVRAGEN

      

Over WoonKeur

WoonKeur staat voor ongeëvenaarde bouwkundige zekerheid. Met een mix van diepgaande expertise, passie en een scherp oog voor detail, bieden we topklasse inspecties die uw verwachtingen overtreffen. Bij ons is uw vastgoed in de beste handen, gegarandeerd door tienduizenden tevreden klanten door heel Nederland. Kies voor de zekerheid en kwaliteit van WoonKeur.

 

MEER LEREN

bouwkundig inspecteur

Woning Verkopen?

NEN 2580 Inmeten!

Voldoe aan uw verplichtingen. Laat voor de verkoop van uw woning een NEN 2580 meting plaatsvinden.

      

Wilt u NEN 2580 inmeten?

Hey, wij zijn WoonKeur. Wij voeren NEN 2580 inmetingen uit door heel Nederland. Bent u onze volgende klant?

 

AFSPRAAK MAKEN

NEN 2580 certificeringen

      

Wilt u NEN 2580 inmeten?

Hey, wij zijn WoonKeur. Wij voeren NEN 2580 inmetingen uit door heel Nederland. Bent u onze volgende klant?

 

AFSPRAAK MAKEN